Anasayfa Haber Twitch için SharePlay Desteği Geldi

Twitch için SharePlay Desteği Geldi

Twitch SharePlay

Twitch, iPhone ve iPad cihazlarda SharePlay için destek sunmaya başladı.

Twitch, izleyicilerini birbirine yakınlaştırmak için tasarlanmış yeni bir özelliği kullanıma sundu. Canlı yayın hizmeti artık iPhone ve iPad cihazlarda iOS 15.1 ile gelen SharePlay özelliği için destek sunuyor. Böylece 32 kişiye kadar kullanıcı FaceTime görüşmesi yaparken aynı yayın izleyebilecek.

Öncelikle görüşmedeki herkesin Twitch uygulamasında oturum açması gerektiğini belirtelim. FaceTime’dayken ilk kez bir akışı açtığınızda, Twitch bunu kendiniz için mi yoksa görüşmedeki herkes için mi oynamak istediğinizi soracak ve seçiminizi hatırlayacak. Herkesle paylaşmayı seçerseniz SharePlay, akışı herkesin cihazlarında senkronize ediyor. Bu sayede her kullanıcı aynı anda aynı anı izleyebiliyor. Oynat ve duraklat kontrolleri de cihazlar arasında senkronize ediliyor.

Görüşmedeki herkes, diğer kişileri başka bir Twitch kanalına taşıyabiliyor. Ek olarak, herkes yayıncının sohbetiyle etkileşime girebilecek, onları takip edebilecek veya abone olabilecek ve kendi hesaplarından Bit gönderebilecek. Akışı dikey veya yatay yönde izlemek mümkün ancak en azından şimdilik Twitch’in Apple TV uygulamasında bir SharePlay oturumuna devam edemiyorsunuz.

Bir SharePlay oturumu, akış kapatıldığında, FaceTime görüşmesinden ayrıldığınızda veya SharePlay’i sonlandırdığınızda sona eriyor. Akışı kapatırsanız, kendiniz için mi yoksa herkes için mi bitirmek istediğiniz de soruluyor. İkincisini seçmek, başkalarının cihazlarındaki akışı gerçekten kapatmıyor ancak oynatma senkronize edilmiyor.