Anasayfa Haber Windows 11 için Görev Çubuğuna Sürükle-Bırak Özelliği Yolda

Windows 11 için Görev Çubuğuna Sürükle-Bırak Özelliği Yolda

Çok sayıda Windows 11 kullanıcısının yokluğundan dolayı şikayetçi olduğu görev çubuğuna sürükle-bırak özelliği, önümüzdeki yıl içerisinde Windows 11’e gelecek.

Windows işletim sisteminin Ekim ayında kullanıma sunulan yeni sürümü Windows 11 için halihazırda pek çok şikayet mevcut ve bu şikayetlerin büyük bir kısmı, kaldırılan özelliklerle ilgili. Oldukça tartışılan ve çok sayıda kullanıcı tarafından sinir bozucu bulunan bir değişiklik de görev çubuğuyla alakalı.

Bir kısayol oluşturmak için bir uygulamayı görev çubuğuna sürükleyip bırakmaya çalışırsanız ya da herhangi bir dosyayı açmak için ilgili uygulamaya giden mevcut bir kısayolun üzerine bir belge bırakırsanız, bunu yapamadığınızı göreceksiniz. Beta News’in konuyla ilgili olarak paylaştığı habere göre Microsoft, bu işlevi Windows 11’e geri getirmeyi planlıyor, ancak hemen değil. Bu özelliğin önümüzdeki yıl içerisinde, şimdilik açıklanmayan bir tarihte kullanıma sunulması planlanıyor.

Şirket, Geri Bildirim Merkezi ve Windows Insider’ların talepleri sayesinde insanların Windows 11 ile ilgili şikayetlerinin çoğunun farkında. Windows Report’un belirttiğine göre, şu zamana kadar 20.000’den fazla kullanıcı, görev çubuğunun eksik işlevselliği hakkında şikayet eden bir geri bildirimi destekledi.

Ne yazık ki Microsoft’un şu anda insanların Windows 11’in görev çubuğuyla ilgili en büyük sıkıntılarından bir diğerini, yani “görev çubuğunu ekranın altından taşıyamama” sorunu ile ilgili olarak bir değişiklik planı henüz yok. Buna rağmen görev çubuğunu ekranın altından üste ya da yan taraflara taşımak istiyorsanız, üçüncü taraf bir araç kullanmanız gerektiğini belirtelim.