Anasayfa Haber Motorola, Ekran Altı Kameralı Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Motorola, Ekran Altı Kameralı Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Aralık ayında iki telefon birden çıkarmaya hazırlanan Motorola’nın üçüncü bir telefon çıkartabileceği ve bu telefonun ekranın altında bulunan bir ön kameraya sahip olabileceği iddia ediliyor.

Motorola’nın Aralık ayı içerisinde iki yeni akıllı telefonu satışa çıkarması bekleniyor. Bunlardan biri Snapdragon 888+ yonga setine sahip Edge S30 ve diğeri ise Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine sahip Edge X30 (Edge 30 Ultra). Ancak bir sızıntıya göre Motorola üçüncü bir akıllı telefonu da çıkarabilir ve bu akıllı telefonun en dikkat çeken özelliği, ekranın altında yer alan ön kamera.

GSM Arena’nın konuyla ilgili haberine göre, ekranın altında yer alan ön kamera trendi, yaklaşık olarak 15 ay önce ZTE tarafından başlatılmıştı. Telefon üreticisi, Axon 20 modelinde ekranın altında bulunan bir ön kamera tercihinde bulunmuştu. Bunun ardından Xiaomi ve Samsung da geçtiğimiz yaz sırasıyla Mix 4 ve Galaxy Z Fold3’te bu teknolojiyi benimsemişti.

Bununla birlikte Motorola’nın ekran altı ön kameraya sahip olabileceği söylenen yeni akıllı telefonuyla ilgili sızıntıyı paylaşan Digital Chat Station, akıllı telefonun adının ne olacağı ve mevcut bir serinin parçası mı, yoksa yeni bir serinin öncüsü mü olacağı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bunların yanı sıra bu yeni akıllı telefonun teknik özellikleriyle ilgili herhangi bir bilgimiz olmasa da, telefonun ekranının 1080p, en iyi ihtimalle ise 1440p çözünürlüğü destekleyeceği tahmininde bulunabiliriz.