Anasayfa Haber realme GT 2 Pro, Snapdragon 8 Gen 1 ile Gelecek

realme GT 2 Pro, Snapdragon 8 Gen 1 ile Gelecek

Realme GT 5G Avrupa

realme GT 2 Pro, Snapdragon 8 Gen 1 yongasıyla piyasaya sürülen ilk telefonlardan biri olacak.

Geçtiğimiz günlerde realme GT 2 Pro akıllı telefonun Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga setini barındıracağı ortaya çıkmıştı. Telefonla ilgili ilk sızan bilgilerin ardından, realme’nin kurucusu ve CEO’su Sky Li, realme GT 2 Pro takma adını doğrulamıştı. Şimdi ise şirket, akıllı telefonun resmi olarak Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini içereceğini duyurdu.

Qualcomm, bugün erken saatlerde düzenlediği yıllık Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde yeni Snapdragon 8 Gen 1 mobil platformunu tanıttı. Qualcomm’un açılış konuşmasının hemen ardından realme Başkan Yardımcısı Chase Xu, yaklaşmakta olan realme GT 2 Pro’nun yeni SoC ile piyasaya sürülen ilk telefonlardan biri olacağını duyurdu. realme, akıllı telefon ile ilgili henüz farklı bir ayrıntı paylaşmamış olsa da geçmişte ortaya çıkan bilgiler cihazın 12GB RAM ve 256GB UFS 3.1 depolama ile 120Hz en yüksek yenileme hızına sahip devasa bir 6.8 inç WQHD+ düz OLED ekranı barındıracağını işaret ediyor.

realmeSnapdragon8Gen1

Cihazın ayrıca, 50MP birincil kamera, 50MP ultra geniş kamera, 8MP telefoto kamera ve 32MP selfie kamerasına sahip olacağı bildiriliyor. Yazılım cephesinde ise cihaz, kutudan çıktığı haliyle Android 12 tabanlı realme UI 3.0’ı çalıştıracak. Söylentiler, telefonun önümüzdeki yılın başlarında piyasaya çıkabileceğine işaret ediyor. Ancak şirket, henüz bu söylentiler ile ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmış değil.

Bunun yanı sıra, Snapdragon 8 Gen 1 nihayet resmiyet kazandığından, daha fazla üreticinin yeni nesil amiral gemileri hakkında bilgi vermesi de muhtemel gözüküyor. Önümüzdeki günlerde Samsung ve OnePlus’ın da resmi duyurular yapabileceğini beklediğimizi de belirtelim.