Anasayfa Haber Samsung, Belirli Yonga Üreticilerini Satın Almayı Planlıyor

Samsung, Belirli Yonga Üreticilerini Satın Almayı Planlıyor

Samsung Foundry

TSMC ile sıkı bir rekabet içinde olan Samsung’un yarı iletken üreticileri için 100 milyar dolara kadar bütçe ayırdığı iddia edildi.

Samsung Group, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri’nde 17 milyar dolarlık yeni bir çip tesisi duyurusunun ardından yarı iletken sektöründeki varlığını daha da güçlendirmek istiyor. Samsung, Samsung Foundry bölümü aracılığıyla yarı iletken üretiyor ve Kore basınında yer alan haberlere göre şirket, ürünlerini dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi olan TSMC’den tedarik eden yonga üretim şirketlerini satın almak istiyor. Ek olarak şirketin Teksas, Taylor’da kurulacak yeni çip tesisi için 4 milyar dolara kadar devlet desteği aldığı iddia edilmişti.

Samsung’un yarı iletken firmaları satın alma konusundaki ilgisiyle ilgili rapor Business Korea tarafından yayınlandı. Şirketin uzun süreli ve çok sektörlü yatırım planı, gelişmekte olan birkaç sektörü içeriyor. Bunlar arasında yeni nesil telekomünikasyon, yapay zeka, biyoteknoloji ve yarı iletkenler var.

Yarı iletken alanında otomotiv yarı iletken üreticilerinin Samsung’un hedefleri arasında olması bekleniyor. Bunlar arasında Hollanda’nın bir otomotiv yarı iletken şirketi olan NXP Semiconductor, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Texas Instruments’ın mikrodenetleyici iş birimi, Japonya’dan Renaissance Electronics, Almanya’dan Infineon Technologies ve İsviçre’den ST Microelectronic şirketi yer alıyor.

Belirlenen tüm şirketler yarı iletken tedarik zincirindeki kilit oyuncular ve en önemlisi, hepsi aynı zamanda TSMC’nin de müşterisi. Bildiğiniz gibi Samsung’un sözleşmeli yarı iletken imalat alanındaki tek rakibi TSMC. Her ikisi de 3 nanometre (nm) çip işlem teknolojisini piyasaya sürmek için çalışmalar yürütüyor ve rekabet gelecek yıl daha fazla artacak.

Business Korea, Samsung’un birleşme ve satın alma anlaşmaları için 34 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını tahmin ediyor. United Daily News ise rakamın 100 milyar dolara kadar çıktığını iddia etti.