Anasayfa Haber Samsung, Galaxy A Serisi İçin Su Geçirmezlik Özelliğini Genişletiyor

Samsung, Galaxy A Serisi İçin Su Geçirmezlik Özelliğini Genişletiyor

Samsung Galaxy A03 Özellikleri Fiyatı

Samsung, su geçirmezlik özelliğini gelecek yıl daha fazla Galaxy A serisi telefona getirecek.

Bu yıl Galaxy A52 ve Galaxy A72 telefonları, suya dayanıklılık konusunda destek alan ilk Galaxy A serisi telefonlardan olmuştu. Güney Kore’den gelen yeni bir rapor ise şirketin Galaxy A serisindeki daha uygun fiyatlı telefonlara suya dayanıklılık özelliğini getireceğini ortaya koydu. The Elec’in raporuna göre birkaç yeni Galaxy A serisi telefon, gelecek yıl resmi bir IP sertifikası almaya hazırlanıyor. Hareket büyük olasılıkla, Samsung’a orta sınıf ve bütçe segmentlerinde uzun süredir rekabet içinde olduğu Xiaomi, OPPO ve realme gibi Çinli firmalar karşısında üstünlük sağlayacak.

Yine de Galaxy A serisindeki her modelin IP sertifikası almayacağını belirtelim. Ortaya çıkan rapor, yalnızca Galaxy A33 ve üzeri modellerin suya dayanıklılık özelliklerine sahip olacağını belirtiyor. Böylelikle Galaxy A33, Galaxy A53 ve Galaxy A73’ün suya dayanıklılık için resmi bir IP sertifikasını alacağını söylemek mümkün oluyor. Rapor ayrıca, Samsung’un su geçirmezlik ve toz geçirmezlik sağlamak için membran malzeme ve su geçirmez silikon kullanacağını ortaya koydu. Membran malzemesi mikrofon ve hoparlörlere uygulanacak. Şarj portunu korumak için ise kauçuk bir silikon kullanılacak.

IP67/68 derecelendirmesi, uzun zamandır üst seviye amiral gemisi telefonlarda önemli bir özellik haline gelmiş olsa da bütçe ve orta sınıf telefonlar arasında henüz yaygın hale gelmiş değil. OnePlus kurucu ortağı Carl Pei’nin MKBHD ile yaptığı bir röportajda ortaya koyduğu gibi, IP sertifikasını almak cihaz başına 15 dolara kadar maliyet artışına neden oluyor. Bu nedenle çoğu üreticinin uygun fiyatlı telefonlarda bu sertifikayı almaması olağan karşılanıyor.

Son olarak Eylül ayının başlarında The Elec tarafından yayınlanan bir başka raporun, Samsung’un 2022 yılında piyasaya süreceği tüm Galaxy A serisi telefonlara optik görüntü sabitleme özelliği getirmeyi planladığını iddia ettiğini belirtelim. Ancak henüz şirket tarafından bu özellikler ile ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil.