Anasayfa Haber Titanfall Dijital Mağazalardan Kaldırıldı

Titanfall Dijital Mağazalardan Kaldırıldı

Titanfall Dijital Mağaza

Respawn Entertainment, ilk Titanfall oyununu dijital mağazalardan kaldırma kararı aldı.

Respawn Entertainment tarafından Titanfall ile ilgili bir duyuru yaptı. Öte yandan bu duyuru yeni bir devam oyunu için değildi. 2014 tarihli ilk Titanfall, PC’deki (Steam, Origin, vb.) ve Xbox mağazasındaki tüm dijital mağazalardan geri çekildi. Oyuna yeni başlamak isteyen oyuncuların da önü kesilmiş oldu.

Bu kararın oyunun mevcut sahiplerini etkilemeyeceğini ve Respawn’ın oyunu oynamaya devam eden hayran kitlesi için sunucuların çevrimiçi tutulacağını söylediğini belirtelim. EA Play ve Xbox Game Pass abonelerinin de Titanfall ile biraz daha zamanları olacak. Bu tarih ise 1 Mart 2022.

Stüdyo, bu kararın neden alındığına dair bir açıklama yapmadı. Öte yandan, oyun uzun süredir DDOS saldırılarına ve hack olaylarına maruz kalıyor. Büyük ihtimalle bu durum, şirketin bu hamleyi yapmasında önemli bir etken olmuş olabilir.

Titanfall, Electronic Arts bünyesinde kurulduktan sonra Respawn Entertainment’tan çıkan ilk oyun olmuştu. Stüdyo, 2016’da yüksek reyting alan bir devam oyunu çıkardı ve aynı evrende geçen popüler battle royale Apex Legends’ı da 2019’da yayınladı.

Duyuru, Titanfall’ın gelecekte bir şekilde geri döneceğine dair ipucu da verdi. Duyuruda “Emin olun, Titanfall, Respawn’ın DNA’sının özüdür ve bu inanılmaz evren bugün Titanfall 2 ve Apex Legends’ta ve gelecekte de devam edecek” ifadelerine yer verildi.