Anasayfa Haber Vivaldi 5.0 Güncellemesi Yayınlandı

Vivaldi 5.0 Güncellemesi Yayınlandı

Vivaldi 5.0

Vivaldi 5.0 sürümü tema ve çeviri güncellemeleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Vivaldi, paylaşılabilir temalar, otomatik çevirilere sahip bir Çeviri Paneli ve Android’de bir çift sekme çubuğu dahil olmak üzere çok sayıda yeni özellik getiren Vivaldi 5.0 sürümünü yayınladı.

Masaüstündeki yeni Vivaldi ile arka plan görüntüleri daha sorunsuz bir şekilde işlendiği için kullanıcılar daha kolay temalar oluşturabilecek. Ek olarak, tema indirmek için yeni bir seçenek de eklenmiş durumda. Oluşturduğunuz temaları başkalarının kullanabilmesi için Vivaldi’nin temalar web sitesinde paylaşabileceksiniz.

Masaüstü için bu güncellemede ayrıca metinleri daha kolay çevirmenizi sağlayan Çeviri Paneli de mevcut. Özelliği kullanmak için Çevir Paneli’ni açmanız ve sayfadaki herhangi bir metni vurgulamanız yeterli. Çok fazla çeviri yapıyorsanız, Vivaldi yerel bir geçmiş kaydı da tutuyor. Böylece çevirdiğiniz önceki parçacıkları görüntüleyebilirsiniz.

Mobil cihazlar tarafında Vivaldi’deki ana değişiklik çift katlı tarayıcı sekmeleri. Telefonlar çok fazla dikey alana sahip olma eğiliminde. Bu nedenle Vivaldi ekibi muhtemelen bu fazladan alanı daha fazla sekmeyi sığdırabilmek için kullanmayı düşünmüş.

Android için Vivaldi 5.0, tabletler ve Chromebook’larla düzgün çalışacak şekilde güncellendi. Masaüstü deneyimine benzer şekilde, tablet kullanıcıları artık tarayıcının sol tarafındaki panelleri açabilecek. Paneller; Geçmiş, İndirilenler, Yer İmleri, Notlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli öğelere erişim sağlayacak.

Vivaldi’nin en son sürümünü edinmek için Vivaldi web sitesinin indirme sayfasına gitmeniz yeterli.