Anasayfa Haber Google Çalışanlarının Ofise Dönüşü Bir Kez Daha Ertelendi

Google Çalışanlarının Ofise Dönüşü Bir Kez Daha Ertelendi

GoogleHealth

COVID-19, Google çalışanlarının ofise dönüşünü daha da geciktirecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Google çalışanlarının ofise dönmeleri için mümkün olan en erken günün 10 Ocak tarihi olduğu belirlenmişti. Ancak CNBC, Google çalışanlarının planlandığı üzere 10 Ocak’ta ofislerine geri dönmeyeceğini bildirdi. Firma, geçtiğimiz gün çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile durum güncellemesi bildirmiş. Google’ın güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, şirketin artık çalışanlarından ofise geri dönmelerini ne zaman isteyeceğini belirlemesi için yeni yılı bekleyeceğini, ancak istikrarlı ve uzun vadeli bir çalışma ortamı sunulmadan insanların ofise geri dönmeyeceğini belirtiyor.

Google’ın kararı, COVID-19’un Omicron varyantının, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere, dünyanın birçok bölgesinde tespit edildiği haberlerinin ardından alınmış gibi gözüküyor. Tıp uzmanları, henüz yeni varyantın ne kadar bulaşıcı ve ne kadar ölümcül olduğunu belirleyebilmiş değil. Ayrıca, ortaya çıkan yeni varyanttaki çok sayıda mutasyon nedeniyle, mevcut koronavirüs aşılarının da varyant üzerinde ne kadar etkili olduğu henüz belirlenemedi. Bu nedenle, Google’ın mevcut yüz yüze çalışma programını ertelemesi anlaşılabilir bir karar olarak nitelendirilebilir.

Google ofisi Nascar temasına göre döşenmiş.

Google ayrıca, toplu halde iş düzenine dönüşü geciktirmesine rağmen, insanların çalışma arkadaşlarıyla yeniden bağlantı kurabilmeleri ve ofis düzenine daha hızlı bir şekilde adapte olabilmeleri için pandemi koşullarının izin verdiği yerlerde ofise gelmelerini istiyor ve bu konuda çalışanlarını teşvik ediyor. Firma, merkezi bir yaklaşım benimsemek yerine, farklı bölgelerdeki risk seviyesine göre ofise geri dönüş zaman çizelgesini belirleme yoluna gidecek.

Son olarak Rackow’un, ABD ofislerinin %90’ının yeniden açıldığını ve son haftalarda çalışanların %40’ının ofislere geri döndüğünü söylediğini belirtelim. Ancak Google, tüm çalışanların ofise geri dönüşünün 2022 yılında mümkün olabileceğini düşünüyor.