Anasayfa Haber Samsung Galaxy A73 Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

Samsung Galaxy A73 Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

Snapdragon 750G, 8 GB RAM ve 128 GB depolamayla gelecek olan Galaxy A73’ün bu ay sonunda yaklaşık 440 dolarlık fiyattan satışa çıkacağı söyleniyor.

İki hafta önce bazı konsept görselleri ortaya çıkan Samsung Galaxy A73’ün şimdi de teknik özellikleri ortaya çıktı. Samsung Galaxy A73, 6,7 inç boyutunda, Full HD+ AMOLED bir ekrana sahip olacak ve biyometrik kimlik doğrulama için ekranın altında bir parmak izi okuyucusu bulunacak. Bu bilgileri sızdıran kaynak, ekran panelinin 90 Hz yenileme hızına sahip olmasının beklendiğini söylüyor, ancak daha önceki bir sızıntıda ekranın yenileme hızının 120 Hz olacağı iddia edilmişti.

GSM Arena’nın haberine göre, akıllı telefonun arka tarafında ise dörtlü bir kamera donanımına yer verilmiş. Ana kamera sensörü 108 MP, ancak diğer üç kamera sensörünün özellikleri henüz bilinmiyor. Samsung Galaxy A73, Snapdragon 750G yonga seti barındıracak ve Android 12 ile birlikte gelecek. Aynı zamanda telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olması bekleniyor.

Bunların yanı sıra Samsung’un yeni akıllı telefonu, 5.000 mAh batarya ile birlikte 33 watt şarj desteği barındıracak. Samsung Galaxy A73, aynı zamanda 7,6 mm kalınlığında (kamera çıkıntısıyla birlikte 9,3 mm) plastik bir yapıya ve suya ve toza karşı dayanıklılık anlamına gelen IP67 sertifikasına sahip olacak.

Samsung Galaxy A73’ün altın ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulacağı belirtilmiş. Akıllı telefonun, bu ayın sonu itibarıyla yaklaşık olarak 440 dolar fiyat etiketi ile Hindistan’da piyasaya sürüleceği söyleniyor.