Anasayfa Haber Apple M3 İşlemciler, TSMC 3nm Teknolojisiyle Üretilebilir

Apple M3 İşlemciler, TSMC 3nm Teknolojisiyle Üretilebilir

3nm teknolojisinde pilot üretime başlayan TSMC, M3 ve A17 çiplerin üretimini 2023 yılına yetiştirebilir.

Apple, yeni 2021 MacBook Pro modellerini yepyeni M1 Pro ve M1 Max yongaları ile birlikte piyasaya sürdü. Yeni çipler, grafik performansının yanı sıra muazzam bir işlem gücüne sahip. Apple’ın kendi özel işlemcileri, çıkış yaptığı günden bu yana ilgi odağında oldu ve herkes tarafından beğenildi. Doğal olarak gelecekteki M serisi işlemcilerle ilgili sızıntılar da erkenden yayılmaya başladı.

Apple’ın yonga üreticisi TSMC, 3nm sürecine dayalı olarak deneme üretimine şimdiden başladı. Cupertino devi ise çok yüksek olasılıkla 2023 Mac’leri ve iPhone modellerinde TSMC’nin N3 (3nm) sürecine dayalı yeni yongalar kullanacak.

DigiTimes‘tan gelen rapor, Mac’lerde ve iPhone’larda kullanılacak 3nm sürecini temel alan M3 çiplerle ilgili ayrıntılar ortaya koyuyor. Sektördeki isimsiz kaynaklara göre TSMC, 2022’nin dördüncü çeyreğinde seri çip üretimine başlayacak. Bununla birlikte, 3nm çiplerin sevkiyatı 2023’ün ilk çeyreğinde başlayacak. Bu bilgiler ise bize Apple’ın neler yapabileceği konusunda bazı ipuçları veriyor.

Gelişmiş teknolojilerle üretilen ve “M3” adıyla anılan SoC’ler, Mac’lerde daha iyi güç tüketiminin yanı sıra gelişmiş performans değerleri sunacak. M1 çipinin nasıl performans gösterdiğini, ardından M1 Pro ve M1 Max’in piyasaya sürülmesiyle neler yapabildiğini tüm teknoloji dünyası gördü.

Daha önce de belirtildiği gibi, 2023 iPhone ve Mac’ler TSMC’nin 3nm yongalarına sahip olacak. Potansiyel isimlendirmenin ise sırasıyla A17 ve M3 şeklinde olacağı söyleniyor. Ayrıca daha önce Apple M3 yongalarının dört adede kadar CPU kalıbına sahip olacağı ve 40 çekirdeğe kadar çekirdeğin kapılarını aralayacağı bildirilmişti. M1 yongası 8 çekirdeğe sahipken, yeni M1 Pro ve M1 Max 10 çekirdek taşıyor.

M2 yongalarının ise TSMC’nin N4 işlemine veya 5nm işlemine dayanması beklenmekte. Bitirmeden önce, teknoloji devinin M1 Max ‘Duo’ ve ‘Quadro’ adında iki farklı yonga üzerinde çalışmalar yaptığıyla ilgili bazı sızıntılar olduğunu belirtelim.