Anasayfa Haber AMD CEO’su: “Kripto Bizim İçin Önemli Bir Faktör Değil”

AMD CEO’su: “Kripto Bizim İçin Önemli Bir Faktör Değil”

Son iki yılda ekran kartı pazarında işler çok karıştı ve en ucuz ürünler bile liste fiyatından 2-3 kat daha pahalı fiyatlara satılıyor. Bu kıtlıkların başlıca nedenleri arasında artan talep, pandemi koşulları ve kripto madenciliği var.

Şirket CEO’ları sürekli olarak sınırlı envanterin sorumluluğunu artan talebe bağlıyor. Öyle ki kripto para madenciliğinin bu konudaki rolü çok büyük. Öte yandan AMD CEO’su Dr. Lisa Su, kripto para birimi patlamasının grafik sektörü üzerindeki etkisinin önemli olmadığını söylüyor. Su ayrıca şirketin son iki çeyrekte GPU envanterini artırdığını ve şirketin yeni nesil RDNA 3 grafik kartları konusunda daha da heyecanlı olduğunu söyledi.

Birçok oyuncunun, özellikle de daha fazla boş zamanları olduğu için hala yeni grafik kartlarına ihtiyacı olduğunu biliyorum. Son birkaç çeyrekte kapasitemizi artırdık. Bence oldukça rekabetçiyiz ve RDNA 3 veya yeni nesil yol haritamız için daha da heyecanlıyız.

AMD’nin patronu oyun endüstrisinin istikrarlı büyüme oranından bahsederken, konsol pazarının önemini ve AMD’nin madenciler yerine oyunculara öncelik verdiğini vurguladı.

Bence bu, birkaç yıl önce kripto para birimiyle kıyaslandığında tamamen farklı bir pazar. Elbette bunu grafik işimiz için önemli bir faktör olarak görmüyoruz. Grafik kartlarımızı oyunculara, perakende kanallarına ve stratejik olarak önemli oldukları yerlere ulaştırmak için gerçekten çok çalışıyoruz. Diğerleri ayrı ayrı çalışılıyor.

Kırmızı takımın ekran kartı envanteri son çeyrekte iyileşme gösterdi ve harici GPU pazarındaki payı küçük de olsa arttı. Ancak hem NVIDIA hem de AMD ekran kartlarının fiyatları son aylarda sürekli artış göstermeye devam ediyor.