Anasayfa Haber Microsoft: “Edge, Chrome’dan Daha Yeni ve Güvenilir”

Microsoft: “Edge, Chrome’dan Daha Yeni ve Güvenilir”

Microsoft, son dönemde insanların Edge tarayıcısına yönlenmesini sağlamak için adeta elinden geleni yapıyor. Aslında yazılım devi belirli “uygunsuz yeniden yönlendirme” senaryoları altında her şeyi bilerek yaptığını kısa zaman önce kabul etmişti.

Görünüşe göre şirket, birisi Edge tarayıcıdan Google Chrome’u indirmeye çalıştığında bir uyarı göstermeye başladı. Aşağıdaki görseldeki gibi, ekranın sağ üst kısmında bir açılır pencere açılıyor ve kendi tarayıcısının Chrome ile aynı (Chromium) ekosistem üzerine kurulu olduğunu hatırlatıyor. Yani yeni bir tarayıcıya gerek yok demek istiyor.

Bununla birlikte şirket, “Microsoft’un ek güvencesi” gibi ifadeyle birlikte Edge’in Chrome’dan daha güvenli olduğunu vurguluyor. İşte tam mesaj:

Microsoft Edge, Microsoft’un ek güvencesiyle Chrome ile aynı teknoloji üzerinde çalışır.

Microsoft’a karşılık Google da arama motorunu veya diğer hizmetlerini kullanırken ara sıra bu tür pop-up’lar ve istemler gönderebiliyor. Ancak en azından bu açılır pencereleri kapatma butonu mevcut.

Edge için işler burada bitmiyor. İşte esprili bir yaklaşımla birlikte verilen başka bir mesaj:

Bu tarayıcı çok 2008! Neyin yeni olduğunu biliyor musun? Microsoft Edge.

Ayrıca Bing’de “tarayıcı” veya “tarayıcı indirme” şeklinde bir arama yapıldığında, Microsoft tahmin edebileceğiniz gibi Edge’i en üst sırada gösteriyor.