Anasayfa Haber Çip Üreticisi GlobalFoundries, Gelirini Rekor Seviyede Artırdı

Çip Üreticisi GlobalFoundries, Gelirini Rekor Seviyede Artırdı

Yarı iletken pazarında önemli oyunculardan olan GlobalFoundries, 30 Eylül 2021’de sona eren üçüncü çeyrek için %5 daha fazla gelir elde etti. Geçtiğimiz yıl şirketin kasasına giren 1.09 milyar dolara kıyasla %56’lık bir artış yaşandı ve 1.7 milyar dolarlık gelir sağlandı. Yarı iletkenlere yönelik benzeri görülmemiş talebin devam ettiğini düşünürsek, yılın son çeyreğinde yeni rekorlar kırılabilir.

Rapor, 2020’nin üçüncü çeyreğindeki 293 milyon dolarlık zarara kıyasla 5 milyon dolarlık kârı içeriyor. Sözleşmeli yarı iletken üreticisinin CEO’su Tom Caulfield, gelir artışının öncelikle daha yüksek wafer üretimi ve ürün çeşitlendirmesinden kaynaklandığını söyledi. GlobalFoundries hisseleri, şu sıralar yüzde 1,18 düşüşle 68,53 dolardan işlem görüyor. Ekim ayının açılışında hisseler 47 dolar seviyesindeydi ve hala %45 daha yüksek.

Yonga üreticisi yoğun bir 2021 geçirdi. Yaz boyunca birçok söylenti yayıldı ve Intel’in GlobalFoundries’i 30 milyar dolarlık bedelle satın almayı planladığı konuşuldu. Yöneticiler ise halka arz planlarını hızla harekete geçirdi ve şirket birkaç ay sonra sözünü tuttu. Şimdi GlobalFoundries’in piyasa değeri 36 milyar doların üzerinde.

İleriye bakıldığında, dördüncü çeyrekte gelirin 1.83 milyar dolara ulaşması ve kârın 13 milyon ile 33 milyon dolar arasında olması bekleniyor.