Anasayfa Haber Microsoft Edge ve Windows Arama Entegrasyonu Gelişiyor

Microsoft Edge ve Windows Arama Entegrasyonu Gelişiyor

Microsoft Edge’in uzun süredir geliştirme aşamasında olan sekme arama özelliği sonunda biraz ilerleme kaydediyor. Görünüşe göre Edge’in yeni özelliği artık resmi sürüme bir adım daha yaklaştı ve Windows 10 Arama entegrasyonu da geliştirmeler aldı.

Microsoft, Chromium tabanlı sekme arama işlevinin gelişimini henüz resmi olarak onaylamamış olsa da, bu özellik bazı kullanıcılar için sessiz sedasız kullanıma sunuldu. Edge’in yaklaşan sekme arama işlevi, önce Chrome için Google tarafından yapılan çalışmalara dayanıyor.

Bu özellik aylardır geliştirme aşamasındaydı ve Microsoft Edge’in Ağustos ayındaki Canary önizleme yapılarında görüldü. Edge’in arama sekmesi özelliği, başlangıçta kullanıcıların Edge://flags menüsünden deneysel bir bayrağı etkinleştirmesini veya komut satırını kullanmasını gerektiriyordu. En son güncellemede ise varsayılan olarak etkin hale getirildi. Söylediğimiz gibi, değişikliği yalnızca bazı kişiler görebiliyor ve şirketin testleri devam ediyor olmalı.

Windows 10 Arama Entegrasyonu

Yazılım devi, Chromium tabanlı Edge’i işletim sistemindeki Windows Arama API’leriyle entegre etmeyi planlıyor. Yeni bir güncellemeden sonra Microsoft Edge arama geçmişi artık Windows 10 görev çubuğundaki arama kutusunda görünmeye başladı.

Microsoft’a göre bu yeni özellik, Microsoft Edge tarayıcısından Windows’a bilgi getirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda Windows 10’un arama kutusunu artık Microsoft Edge’de önceden açık olan sekmeleri doğrudan ziyaret etmek için kullanabilirsiniz.

Gelecekteki bir güncellemeyle muhtemelen Windows 10 ile tarayıcının yer imleri ve son sekmeler gibi diğer özellikleri arasında daha derin bir entegrasyon sağlanacak. Microsoft, Edge Canary 88 çalıştıran bazı kullanıcılarla Windows Arama entegrasyonunu test etmeye başladı ve bu geliştirmelerin ne kadar yararlı olacağı henüz belli değil.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Edge’in profil ayarlarına giderek arama entegrasyonunu kapatabilirsiniz. Ek olarak Microsoft, ilgili aramaları destekleyen yeni ve geliştirilmiş bir “Sayfada bul” aracı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.