Anasayfa Haber 2021 Model MacBook Pro Kullanıcıları SD Kart Sorunu Yaşıyor

2021 Model MacBook Pro Kullanıcıları SD Kart Sorunu Yaşıyor

2021 MacBook Pro SD Kart Sorunu

2021 model MacBook Pro ile sunulan en önemli özelliklerinden biri, SD kart yuvasının geri dönüşü oldu. Öte yandan, bazı kullanıcılar 2021 MacBook Pro modelinde bir SD kart kullanmaya çalışırken yavaş aktarım hızları ve hatta erişilemeyen dosyalar bildirdikleri için bu yeni makinelerde SD kart okuyucu ile ilgili sorunlar yaşıyor gibi görünüyor.

MacRumors’un haberine göre, internette paylaşılan çok sayıda rapor bu yıl tanıtılan 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinde SD kart okuyucuyla ilgili yaygın bir sorun olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar, farklı SD kartlarla farklı sorunlar yaşadıklarını söylediği için raporlar arasında bir tutarlılık da bulunmuyor.

M1 Pro işlemcili 14 inç MacBook Pro’nun bir kullanıcısı, makinenin bir SD kartı tanımasının 1 dakika kadar sürdüğü ve bazen bir hata gösterdiğini belirtiyor. Başka bir kullanıcı ise Mac bir SD kartı okumaya çalışırken Finder’ın çöktüğünü söylüyor. Diğer kullanıcılar SD kartı biçimlendirmenin de çoğu durumda sorunu çözmediğini, hatta bazıları aynı SD kartın bir USB-C adaptörü kullanarak çalıştığını onaylıyor.

Apple sorunu henüz resmi olarak kabul etmiş değil. Bunun bir yazılım mı yoksa donanım sorunu mu olduğu da belirsiz. Diğer taraftan, şirketin iddiaya göre bazı müşterilere “sorunun farkında olduğunu” söylediği ve düzeltme içeren bir yazılım güncellemesinin yakında kullanıma sunulacağına söz verdiği iddia ediliyor.

Bu arada 16 inç MacBook Pro’nun da MagSafe 3 şarj sorunu ile gündemde olduğunu hatırlatalım.