Anasayfa Haber Firefox 95, RLBox Güvenlik Teknolojisi ile Geldi

Firefox 95, RLBox Güvenlik Teknolojisi ile Geldi

Firefox 95 RLBox

Mozilla, Firefox için yepyeni bir güvenlik özelliği sunuyor. Firefox 95 için gelen ve RLBox olarak adlandırılan teknoloji Kaliforniya San Diego Üniversitesi ve Texas Üniversitesi iş birliği ile geliştirilmiş.

Tüm modern tarayıcılar, kullanıcıları kötü amaçlı kodlara karşı korumak için çalışıyor. Öte yandan, en gelişmiş istismarların çoğu bu korumaları atlamak için iki güvenlik açığını bir araya getiriyor. RLBox ile Firefox, bir işlemi WebAssembly’de derliyor ve ardından onu yerel koda dönüştürüyor. Mozilla’ya göre bu yaklaşım iki önemli avantaj sunuyor: Kodun bir programın farklı bölümleri arasında geçiş yapmasını engelleniyor ve sistem belleğinizin belirli alanlarına erişimi sınırlanıyor.

Mozilla, yeni sürümle birlikte tarayıcının Grafit yazı tipi oluşturma motoru ve Ogg multimedya modülü de dahil olmak üzere Firefox’un beş bileşenini izole etmek için RLBox kullanacak. Şirketin iddiasına göre, sistem beklendiği gibi çalışırsa beş bileşenden herhangi birinde sıfır gün güvenlik açığı bile olsa Firefox için tehdit oluşturmayacak.

Diğer taraftan Mozilla, Firefox’un her bileşenini korumak için RLBox’ı kullanamayacak. Örneğin, programın geri kalanıyla bellek paylaşımına bağlı modüller için teknoloji uygun değil. Yine de şirket, diğer geliştiricilerin bu teknolojiyi yazılımlarını daha güvenli hale getirmek için kullanacaklarından umutlu.