Anasayfa Haber NVIDIA, Yeni Duyurularını 4 Ocak’ta Yapacak

NVIDIA, Yeni Duyurularını 4 Ocak’ta Yapacak

NVIDIA RTX 30 serisi ekran kartları

CES 2022 etkinliği için yaklaşık bir aylık süre kaldı ve teknoloji şirketleri son hazırlıklarını yapıyor. Intel ve AMD’nin 4 Ocak tarihinde ürün duyurularıyla karşımıza çıkacağını bildirmiştik. Şimdi ise NVIDIA aynı tarih için onay verdi ve duyurularıyla AMD ve Intel’e katılıyor.

CES 2022 sırasında iki devin ardından NVIDIA basın konferansına ev sahipliği yapacak. Etkinlik web sitesi NVIDIA CEO’su Jensen Huang’ın katılımını onaylamadı ve diğer yöneticilerin açılış konuşmasında yer alması muhtemel.

Resmi olarak NVIDIA, hızlandırılmış bilgi işlem, otonom makineler ve oyun dünyası hakkında bazı sunumlar yapacak. Açıkçası yeşil takımdan en büyük beklentimiz, Ampere mimarisine dayanan yeni nesil RTX 30 serisi ekran kartları. Sunumda yeni amiral gemisi RTX 3090 Ti’nin yanı sıra RTX 30 SUPER sürümlerini görebiliriz. Ayrıca RTX 3050 masaüstü ekran kartlarıyla birlikte RTX 3080 Ti ve 3070 Ti mobil GPU’ların tanıtımı yapılabilir.

Görünüşe bakılırsa 4 Ocak’ta teknoloji dünyası için önemli gelişmeler yaşanacak. NVIDIA’dan sadece bir saat önce CES 2022’den hariç olarak AMD’nin kendi sanal konferansı düzenlenecek. NVIDIA’nın açılış konuşmasına ev sahipliği yapmasından sadece 2 saat sonra Intel, 45 dakikalık bir basın toplantısı düzenleyecek.