Anasayfa Haber Bülten 2022’nin IT Trendleri, IT Strateji Günü’nde Ele Alındı

2022’nin IT Trendleri, IT Strateji Günü’nde Ele Alındı

2022’nin IT Trendleri

Karel öncülüğünde gerçekleşen, sektörün ilk ortak etkinliği olan IT Strateji Günü’nün beşincisi 8 Aralık Çarşamba günü yapıldı. Açılış konuşmasını Karel Teknik Murahhas Üyesi ve TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu’nun yaptığı IT Strateji Günü’ne canlı olarak 55 binin üstünde izleyici katıldı. Online olarak gerçekleşen etkinlikte, IT dünyasına ilişkin son gelişmeler ve trendler, uygulanabilirliği olan gerçekçi yaklaşımlarla aktarıldı. En güçlü teknoloji firmalarının bir araya gelerek önümüzdeki bir yıllık vizyonlarını paylaştığı, strateji odaklı etkinliğe Karel’in yanı sıra Amazon Web Services, BGA Security, Dell EMC, Forcepoint, Intel, Juniper Networks, McAfee, Microsoft, Oracle, Paloalto, SAS, TESİD ve VMware yetkili IT yöneticileri katılarak trendler ile gelecek vizyonlarını anlattı.

IT Strateji Günü

Karel’den Yönetim Danışmanı Nurşen Yıldırım etkinlik hakkında şunları söyledi:

“IT Strateji Günü’nde sektör profesyonelleri bir araya geldi. Pandemi döneminde ivme kazanan bilişim sektörü tüm detaylarıyla ele alındı. Çeşitli markalardan önemli katılımcılar IT stratejilerinin evrimi, bulut stratejisi ve bulut güvenliği, akıllı şehirler, Zero Trust Yaklaşımı ve 2022 Güvenlik Vizyonu, Büyük Etki yaratacak 6 Temel Teknoloji ile ilgili IT sektörüne ilişkin öngörülerini paylaştılar.

Beşincisini düzenlediğimiz etkinliğimize, her yıl IT sektöründen artarak devam eden büyük bir ilgi var. Bu yıl 55 binin üzerinde sektör temsilcisi canlı yayınımıza katıldı. Etkinliğin kayıtlarının Youtube üzerinden yıl boyunca izlenmesiyle bu sayının en az 3 katına ulaşacağını tahmin ediyoruz. IT sektöründen 14 üst düzey yöneticinin IT trendlerini anlattığı etkinliğimizde ürün ve marka tanıtımı yapmadan, IT’ciler için trendlere uygun önemli ipuçları ve uygulama yöntemlerini iletmeye çalışıyoruz. Bu da katılımcıların bu etkinlikten somut olarak yararlanmalarını sağlıyor. Her yıl konu başlıklarımız ve katılımcı şirket temsilcileri için kapsamlı bir anket ve ön araştırma yapıyoruz. Etkinlik sonrası anketlerimizde, aktarılan trend ve bilgilerin yıl içinde IT profesyonellerince kullanıldığını ve işlerine çok yaradığını görüyoruz.

Karel, Türkiye’de ve bölgede Bilişim alanında öncü bir marka. 3500 çalışanımızla, Ar-Ge ve üretim potansiyelimizle sektöre yaptığımız katkıyı bu tarz etkinliklerle pekiştirmeyi önemsiyoruz. Katılımın yüksek ve sonucun etkili olması ise bizi mutlu ediyor.“

IT Strateji Günü 2021 etkinlik videosuna buradan ulaşabilirsiniz;