Anasayfa Haber Instagram, Kronolojik Akış Seçeneğini Geri Getirecek

Instagram, Kronolojik Akış Seçeneğini Geri Getirecek

Instagram Kronolojik Akış

Instagram Başkanı Adam Mosseri tarafından gençlerin güvenliği üzerine bir panelde, Instagram platformunun 2022 yılında kronolojik akış seçeneği olan bir sürümü yeniden sunmayı planladığı açıklandı.

Mosseri, “Şu anda gelecek yıl piyasaya sürmeyi umduğumuz bir kronolojik akışın bir versiyonu üzerinde çalışıyoruz” derken sosyal ağın insanlara içeriği nasıl görüntüleyecekleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamaya inandığının altını çizdi. Instagram’ın özellik için 2022’nin ilk çeyreğinde bir lansman hedeflemesinden dolayı bunun üzerinde aylardır çalıştığına inanılıyor.

Instagram ilk kullanıma sunulduğunda, uygulamayı açtığınızda en yeni Instagram gönderilerini görüntüleyen kronolojik bir akış sağlanıyordu. Öte yandan, Haziran 2016’da platform gönderileri ilgi düzeyine göre görüntüleyen algoritmik bir akışa geçiş yaptı.

Instagram son 5 yıldır kronolojik bir akış seçeneğine sahip değil. Bundan dolayı algoritmik akışa bir alternatif sunmak önemli bir değişiklik olacak. Yıllardır Instagram akışı hakkında çok sayıda şikayet olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Hatta 2018’de daha yeni içeriğin daha sık görünmesini sağlamak için algoritmayı değiştirilmişti.

Diğer taraftan Instagram, gönderiler için müzik desteğini test ediyor.