Anasayfa Haber Intel, Arc Alchemist ile RTX 3070 Ti Rakibini Piyasaya Sürebilir

Intel, Arc Alchemist ile RTX 3070 Ti Rakibini Piyasaya Sürebilir

Intel Arc Alchemist DG2 512 EU

Arc Alchemist ailesi yaklaşırken kısa süre önce Intel tarafından yeni bir oyun demosu görmüştük. Öte taraftan ARC A380 modeline ait teknik özelliklere ve olası performans rakamlarına değinmiştik. Yeni sızıntılarda ise ekran kartlarıyla ilgili yeni detaylar sunarken SOC1 (512 Yürütme Birimine kadar) ve SOC2 (128 Yürütme Birimine kadar) dahil olmak üzere yakında çıkacak olan DG2 yongalarının yeni fotoğrafları da yer alıyor.

Daha önce Alchemist ailesinin üç ayrı GPU silikonuna sahip olduğu söyleniyordu. Ancak Intel muhtemelen DG2-384 EU hariç olmak üzere iki grafik işlemcisine odaklanacak. Bu GPU’ları aşağıdaki görselde bulunan tepside görebilirsiniz. Açıkça göründüğü gibi SOC1 yongası SOC2’ye kıyasla çok daha büyük.

Fotoğraflar büyük olasılıkla artık seçkin yönetim kurulu ortakları için mevcut olan üretim öncesi örnekleri içeriyor. Bu tür GPU’lar özel harici kartlar veya dizüstü bilgisayarlar hazırlamak için gerekli ve muhtemelen nihai SKU’ların performansını sunmuyor.

Görünüşe göre Arc Alchemist’in lansman programı hala çok net değil. Kısa bir süre önce Intel, GPU’larını 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya süreceğini yeniden doğruladı. Ancak tarih yaklaşmasına rağmen mobil veya masaüstü olmak üzere ilk olarak hangi sürümlerin piyasaya sürüleceğini kesin olarak bilmiyoruz. MLID‘ye göre DG2 yongalarının seri üretimi henüz başlamadı ve ön sürüm (yeterlilik) örnekleri Ocak ayına kadar ortaklara gönderilmeyecek.

Bu nedenle Arc Alchemist masaüstü varyantların mobilden önce piyasaya sürülme şansı var, çünkü Alder Lake-P işlemcili yeni dizüstü bilgisayarlar Ocak ayının başlarında duyurulacak. Yani OEM’ler Alder Lake / DG2 tasarımlarını duyursalar bile görünen o ki ikinci çeyreğe kadar dizüstü bilgisayarlar hazır olmayacak. Masaüstü oyun kartları ise herhangi bir ürüne bağımlı olmadığı için hazır olduğu anda piyasaya sürülebilir.

Performans konusuna gelirsek, 512 Yürütme Birimi ve 16 GB’a kadar GDDR6 belleğe sahip en iyi DG2 yongasının NVIDIA GeForce RTX 3070 / Ti ile rekabet edeceği söyleniyor.