Anasayfa Haber Horizon Forbidden West İçin PS4’ten Ekran Görüntüleri Paylaşıldı

Horizon Forbidden West İçin PS4’ten Ekran Görüntüleri Paylaşıldı

Horizon Forbidden West

Sony’nin yeni özel oyunu Horizon Forbidden West, 18 Şubat’ta hem PS5 hem de PS4 için çıkış yapacak. Şu zamana kadar Horizon Forbidden West ile ilgili olarak paylaşılan görsel materyaller, hep oyunun PS5’te nasıl görüneceği ve nasıl performans göstereceğine yönelikti. Ancak oyunun geliştiricisi Guerrilla Games, sonunda oyunun PS4’ten alınmış bazı ekran görüntülerini de paylaştı.

Guerrilla Games’in resmi Twitter hesabından paylaşılan ekran görüntüleri, PS4’ten alınmış olmalarına rağmen göz alıcı görünüyorlar. Ki, bu noktada serinin ilk oyunu olan ve 2017 yılında çıkış yapan Horizon Zero Dawn’ın da en güzel görünen PS4 özel oyunlarından biri olduğunu belirtmemiz gerek. Bununla birlikte Horizon Forbidden West için paylaşılan bu ekran görüntülerinin standart PS4 modelinden mi, yoksa daha güçlü olan PS4 Pro’dan mı alındığı belli değil.

GameSpot’un haberine göre, Horizon Forbidden West’in PS5 versiyonu, ekstra donanım gücünden yararlanacak. Guerrilla Games, daha önce PS4 versiyonunun konsoldaki keşfedilmemiş kaynaklardan nasıl yararlanacağından bahsetmişti. Baş karakter sanatçısı Bastien Ramisse, Eylül ayında yaptığı açıklama oyunun PS4 sürümü ile ilgili olarak şunları dile getirmişti;

“Oyunu hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5’te aynı anda geliştirdik ve test ettik. Çünkü bir stüdyo olarak PlayStation 4 oyuncularının eşit derecede sürükleyici bir deneyim yaşamasını sağlamak bizim için çok önemli. Horizon Zero Dawn’dan edindiğimiz bilgilerle, karakter varlıklarımızın gerçekçiliğini ve kalitesini ileriye taşıyabilecek bazı keşfedilmemiş kaynaklarımız olduğunu biliyorduk. Devam oyunu için bu bilgi ve deneyimden faydalanabilmek harika.”

Bununla birlikte geçtiğimiz Ağustos ayında, Horizon Forbidden West’in Türkçe altyazı desteğiyle birlikte geleceği PlayStation Türkiye tarafından açıklanmıştı.