Anasayfa Haber Snap, iPhone İçin Story Studio Uygulamasını Yayınladı

Snap, iPhone İçin Story Studio Uygulamasını Yayınladı

Story Studio

Popüler sosyal ağ Snapchat’in arkasındaki şirket olan Snap, iPhone kullanıcıları için Story Studio adını verdiği yeni bir video düzenleme uygulamasını duyurdu. Snap, yeni uygulamayı “içerik oluşturucuların Snapchat’te paylaşmak üzere gelişmiş, ilgi çekici dikey videolar oluşturmasının hızlı ve eğlenceli bir yolu” olarak tanımlıyor. Bu sayede, Snapchat uygulaması pek çok düzenleme aracı sağlamadığından içerik oluşturucular videolarını düzenlemek için daha gelişmiş araçlara sahip olması sağlanacak.

Düzenlemelerinizi tam olarak doğru yapmak için kare hassas kırpma, bölme ve zamanlama araçlarını kullanmanız mümkün. Hikayenizi anlatmak için katmanlar ve başlıklar eklemek ve ardından Snapchat’ten Sesler eklemek de elinizde. En yeni Lens’i denemek ve bir videodan diğerine yumuşak geçişler eklemek de yapabilecekleriniz arasında.

Story Studio ile oluşturulan videolar, 60 saniyeye kadar uzunluktaki videolar için özel bir genel bölüm olan Snapchat Spotlight’a veya kullanıcının hikayelerine doğrudan yüklenebiliyor. Ekim ayında Snapchat, kullanıcıları sosyal ağda orijinal içerik yayınlamaya teşvik etmek için nakit ödüller sunan “Spotlight Challenges” ile içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanmalarına izin vermenin yeni bir yolunu duyurmuştu.

Story Studio uygulamasının App Store‘da ücretsiz olduğunu ancak şu an için sadece Kanada, ABD ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılar tarafından kullanılabildiğini belirtelim.