Anasayfa Haber WhatsApp, Yeni Uygulama İçi Kamera Arayüzünü Test Ediyor

WhatsApp, Yeni Uygulama İçi Kamera Arayüzünü Test Ediyor

WhatsApp Topluluk

WhatsApp, Android cihazlar için yeni bir uygulama içi kamera arayüzünü test ederken görüldü. Arayüzde yapılan yenilik, flaş kısayolunun konumunu değiştiriyor. Ayrıca ön ve arka kamera arasında geçiş yapılmasını sağlayan düğme de yeniden tasarlanıyor gibi görünüyor. Ayrı olarak, WhatsApp’ın grup yöneticilerinin gruptaki herkes için belirli mesajları silmesine izin verme yeteneğini test ettiği de tespit edildi. Böylelikle grup yöneticileri, WhatsApp grupları arasında yaygın olan spam ve yanlış bilgi içeren mesajları sınırlamak için daha fazla denetim gücü kazanıyor.

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni arayüz, ünlü değişiklik izleyicisi WABetaInfo tarafından tespit edilmiş. Sitede yer alan raporda, WhatsApp Android Beta 2.22.1.2 sürümü için yeniden tasarlanmış uygulama içi kamera hakkında referanslar taşıyan veriler yer alıyor. Yeni deneyim, beta test kullanıcıları için henüz yayında değil ancak dahili bir testin parçası olması ön görülüyor.

WhatsApp Kamera Arayüzü

WABetaInfo, WhatsApp’ta yeniden tasarlanan kamera arayüzünü göstermek için bir ekran görüntüsünü de paylaşmış. Paylaşılan görüntüye göre, flaşı açıp kapamaya yarayan kısayol düğmesi sol alttaki yerinden sağ üst köşeye taşınmış. Kameralar arasında geçiş yapmaya yarayan düğme ise ekranın sağ alt tarafında yer alıyor ve düğmenin etrafı dairesel bir gölge ile kaplanmış. Eski tasarımda flaş düğmesinin bulunduğu yere ise en son fotoğraflara kolay erişim sağlamaya yarayan yeni bir düğme eklenmiş.

WABetaInfo, yeni kamera deneyimine ek olarak, WhatsApp’ın grup yöneticilerinin tüm üyeler için gruplardaki mesajları silmesine izin verme yeteneğini test ettiğini bildiriyor. Bahsi geçen yenilik, WhatsApp’ın 2017 yılından itibaren kullanıma sunduğu “Herkes için Sil” özelliğinin bir uzantısı gibi görünüyor.

Son olarak WhatsApp için güncellenen yeni kamera arayüzünün ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili halihazırda bir bilginin bulunmadığını belirtelim.