Anasayfa Haber Signal, Görüntülü Aramalara 40 Katılımcı Eklemeye İzin Verecek

Signal, Görüntülü Aramalara 40 Katılımcı Eklemeye İzin Verecek

Signal hesabı silme

Signal bu yıl büyük bir popülerlik kazanmış olsa da gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması halen iki ana rakibi olan Telegram ve WhatsApp’ın çok gerisinde kalıyor. Bunun arkasındaki ana nedenlerden biri, Signal’ın diğer ikisi kadar çok özellik sunamıyor oluşu. Bununla birlikte, uygulamanın arkasındaki geliştiriciler, daha da fazla kullanıcı çekmek için son birkaç ay içinde yeni özellikler ekleyerek sıkı bir şekilde çalışıyor. Uygulama, kısa bir süre önce, kullanıcıların gelişmeyi desteklemek ve sürdürmek için parasal katkılarda bulunmalarına yardımcı olmak adına yeni bir para kazanma özelliği almıştı. Şimdi de 40 kişiye kadar grup görüntülü görüşme desteği kullanıcılara sunuluyor.

Signal, yakın tarihli bir blog gönderisinde başlangıçta uçtan uca şifreli grup görüntüleri aramaları için açık kaynaklı bir çözüm kullandığını açıklıyor. Ancak, sekizden fazla katılımcıyı desteklemek için açık kaynak çözümünü güvenilir bir şekilde ölçekleyemediğinden, 40 katılımcıya kadar destekleyen kendi açık kaynaklı arama hizmetini geliştirdiğinden bahsediyor. Signal görüntülü aramalar için son dokuz aydır bu yeni çözümü kullanıyor ve artık grup görüntülü arama sınırını 40 katılımcıya ölçeklendiriyor.

Signal

Buna karşılık, WhatsApp’ın halihazırda sekiz katılımcıya kadar grup görüntülü görüşmelerini desteklediğini belirtmekte fayda var. Uygulama, geçtiğimiz yıla kadar dört katılımcıyı destekliyordu. Signal uygulamasının sınırını kırk katılımcıya yükseltmesi ile birlikte, WhatsApp’ın da aynı hamleyi yapmasını beklemek çok da mantıksız olmayacaktır. Öte yandan Telegram, 1000’e kadar katılımcının aynı grup görüşmesine katılmasına izin veriyor. Ancak ekranda yalnızca 30 katılımcının kameralarını veya ekranlarını diğer katılımcılara yayınlamasına olanak tanıyor.

Son olarak Signal’e gelen yeni uygulamanın halihazırda tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir olduğunu belirtelim.