Anasayfa Haber Yeni Mass Effect Oyunu, Unreal Engine 5 ile Geliştirilecek

Yeni Mass Effect Oyunu, Unreal Engine 5 ile Geliştirilecek

Mass Effect

The Game Awards 2020 etkinliğinde yayımlanan bir fragmanla yeni bir Mass Effect oyununun geleceği duyurulmuştu. Bu duyurunun üstünden yaklaşık bir yıl geçmişken Bioware cephesinden oyunla ilgili yeni bir paylaşım geldi.

BioWare yapımcısı Brenon Holmes, kısa süre önce şirketin “teknik müdür yardımcısı” pozisyonu için yayımladığı iş ilanı hakkında bir tweet attı ve adayların Unreal Engine 4 ve Unreal Engine 5 deneyimine sahip olmaları gerektiğini belirtti. Bu durum, sıradaki Mass Effect oyununun Unreal Engine 5 ile geliştirileceğine işaret ediyor.

GameSpot’un haberine göre Eylül ayında BioWare’in serinin bir sonraki oyunu için oyun motoru konusunda (aralarında Unreal Engine’in de yer aldığı) seçeneklerini değerlendirdiği bildirilmişti. Ve sonuç olarak Bioware, Electronic Arts’ın kendi oyun motoru Frostbite yerine Unreal Engine 5 oyun motorunu kullanmaya karar vermiş gibi görünüyor. Tabii doğal olarak Electronic Arts, Unreal Engine’in geliştiricisi olan Epic Games’e oyun motorunun kullanımı için bir lisans ücreti ödeyecek.

Daha önce Bioware, Mass Effect: Andromeda için Frostbite ile çalışmanın zor olduğunu bildirmişti. Bu nedenle BioWare’in yeni Mass Effect oyunu için Unreal Engine 5’i tercih ettiğini öğrenmek büyük bir sürpriz değil.

İlgili bir haberde, Mass Effect: Legendary Edition’daki üç oyunun da Unreal Engine 3 üzerinde çalıştığı ve BioWare’in remastered sürümleri için Unreal Engine 4’ü kullanmamayı tercih ettiği belirtilmişti. BioWare’den Mac Walters, bu durumla ilgili olarak BioWare’in orijinal üç oyunun hissini korumak için Unreal Engine 3’e bağlı kalmayı seçtiğini açıklamıştı.