Anasayfa Haber Samsung Galaxy A53, İki Farklı Varyant ile Piyasaya Sürülecek

Samsung Galaxy A53, İki Farklı Varyant ile Piyasaya Sürülecek

Samsung’un Galaxy A serisi telefonları Galaxy A51 ve Galaxy A52, şirketin piyasaya sürüldükleri günden bu yana en çok satan akıllı telefonları olma özelliğini taşıyor. Şirket, akıllı telefon serisinde yakaladığı bu başarıyı seriye yeni bir telefon ekleyerek devam ettirmek istiyor. Samsung, bir süredir Galaxy A53 akıllı telefonu üzerinde çalışmalarını sürdürmekte. Yaklaşan akıllı telefon ile ilgili bazı detaylar geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Bugün ortaya çıkan yeni bir rapor ise Galaxy A53’ün iki çeşidi olacağını iddia etmiş.

GalaxyClub’a göre Samsung, Galaxy A53’ün iki versiyonunu piyasaya sürecek. Bu versiyonlar, SM-A536B ve SM-A536E model numalarına sahip olacak. SM-A536B Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülecek, SM-A536E ise Hindistan, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve diğer bazı Güney Asya pazarları için mevcut olacak. İki ayrı modelin farklı işlemciler kullanabileceği de belirtiliyor. Ancak Exynos yonga setini hangi sürümün kullanacağı henüz belli değil.

Birkaç gün önce, Samsung Galaxy A53 akıllı telefonun SM-A536U model numarasına sahip ABD versiyonu, Geekbench’in veri tabanında Exynos 1200 yonga setine sahip olacak şekilde tespit edilmişti. Akıllı telefon serisinin bir önceki modeli Galaxy A52, küresel çip sıkıntısı nedeniyle bu yılın başlarında tedarik zinciri sorunları ile karşı karşıya kalmıştı. Şirket, tedarik sorunları ile başa çıkabilmek için akıllı telefonda Snapdragon 778G yonga setini kullanmak durumunda kaldı.

Samsung, 2022 yılında Galaxy A53 için ise iki farklı yonga seti kullanabilir. Buna göre, varyantlardan biri Qualcomm Snapdragon yonga setine sahip olurken, diğeri Exynos yonga setini barındıracak gibi gözüküyor. Ayrıca şirket, Galaxy A53’ün yalnızca 4G’ye yönelik bir varyantını piyasaya sürmeyi de düşünmüyor.

Son olarak Samsung Galaxy A53 akıllı telefonun, 2022’nin birinci veya ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtelim.