Anasayfa Haber Samsung, LG’den 1.5 Milyon OLED Panel Tedarik Edecek

Samsung, LG’den 1.5 Milyon OLED Panel Tedarik Edecek

LG Display

Samsung Display, sektördeki artan talebe ayak uydurmak adına OLED ve katlanabilir panel üretimini hızlandırmak istiyor. Ancak ihtiyaç duyduğu OLED panelleri gerçekten elde etmek için alternatif kaynaklara bakmak zorunda kalabilir. Şirketin, bahsi geçen panelleri tedarik etmek için başvurduğu alternatif kaynaklardan biri de sektördeki rakiplerinden olan LG.

OLEDInfo, Samsung’un 2022’de LG’den yaklaşık 1.5 milyon OLED TV paneli isteyeceğini iddia etti. Ancak bu OLED panellerin akıllı telefonlar için kullanılmayacağını ve akıllı TV’ler için ayrılmış olduğunu belirtmekte fayda var. Samsung, tedarik edilen panelleri, 2022 yılında 2 milyonun üzerine akıllı TV gönderimi yapmak için kullanacak. Samsung’un hedeflediği gönderim rakamının yalnızca 50.000 biriminin Samsung Display tarafından sağlanacak olması da ilginç bir durum.

Samsung Smart TV

Samsung, şu anda OLED TV’ler için çok da fazla üretim yapmanın üzerine düşmüyor. Şirket, daha uygun fiyatlı TV’leri için de büyük ölçüde LCD paneller kullanıyor. Ancak LCD ve OLED arasındaki fiyat farkı önemli ölçüde azalmış durumda. Bu durum, Samsung’un kar marjlarını önemli ölçüde etkilemeden uygun fiyatlı TV’lerini OLED’e geçirebileceği anlamına gelmekte. Bunu yaparken de kendisinin aksine, OLED TV’ler için çokça panel üreten rakibi LG Display ile çalışma kararı almış.

Son olarak yeni raporların, Samsung’un 2022’de çok daha fazla OLED TV üreteceği ve piyasaya süreceği anlamına geldiğini bildirelim.