Anasayfa Haber İngiltere Polisine Ait Veriler Cl0p Fidye Çetesi Tarafından Sızdırıldı

İngiltere Polisine Ait Veriler Cl0p Fidye Çetesi Tarafından Sızdırıldı

ingiltere polisi

Daily Mail’de yer alan bir habere göre, Rus kaynaklı olduğu düşünülen bir fidye çetesi olan Cl0p tarafından İngiltere polisine ait veriler sızdırıldı.

Cl0p olarak bilinen fidye çetesi iddiaya göre İngiltere polisinin kullanmış olduğu ulusal ağa daha önceden sızmış olduğu bilişim firması Dacoll’daki bilgilerle erişti. Dacoll, İngiltere emniyetinin “PNC – Police National Computer” adı verilen sistemlerine yönetim hizmeti veriyordu.

Ekim ayında bir oltalama saldırısı yoluyla hedeflerine erişen saldırganlar burayı kullanarak 13 milyon kadar kişiye ait polis kayıtlarını da ele geçirdi. Karşılığında para talep edilmesine karşın Dacoll fidyeyi ödemeyi reddedince hackerlar tarafından TOR ağında yer alan bir web sitesinde bütün bilgiler yayınlandı.

Yayınlanan bilgilerde kriminal kayıtlar, kamera kayıtlarına ait çekimler, hız sınırını aşanlar, farklı şekillerde hükümlü olmuş suçlular ve daha nicesi yer alıyor.

İki yıldır aktif olarak faaliyetlerini yürüten Cl0p, yapmış olduğu saldırılar nedeniyle siber dünyadaki ağır toplardan biri diyebiliriz. Daha önceden petrol devi Shell, Amerikan bankası Flagstar ve daha nice büyük şirkete başarılı saldırılar düzenlemesiyle biliniyor. Grubun bireysel olarak değil, TA505 olarak bilinen finansal motivasyonlu üst bir yapıya bağlı bir şekilde çalıştığı düşünülüyor.