Anasayfa Haber Steam Deck Rakibi AYANEO Next, Ryzen 6000 APU ile Gelebilir

Steam Deck Rakibi AYANEO Next, Ryzen 6000 APU ile Gelebilir

Kısa zaman önce AYANEO’nun yeni taşınabilir konsolundan ve 28 Aralık’taki tanıtımından bahsetmiştik. Konsolun yeni GPU çekirdekleriyle gelmesi bekleniyordu, ancak kullanılacak SoC bir sır olarak kalmıştı. Üretici şimdi tanıtımını 4 Ocak tarihine erteledi ve AMD Rembrandt APU’ların kullanılacağı doğrulandı diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi 4 Ocak tarihinde bir CES 2022 etkinliği düzenlenecek. Burada 6nm üretim teknolojisini temel alacak ve RDNA 2 grafiklerinin kullanılacağı Ryzen 6000 “Rembrandt” ailesinin resmi duyurusunu göreceğiz. AYANEO ise AMD ürün duyurusuna uyum sağlamak için planlarını yeniden yapmak zorunda kaldı.

AYANEO 2021, Zen 2 ve Vega mikro mimarilerine dayalı AMD Ryzen 4000 serisi “Renoir” APU’lardan gücünü alıyordu. Şirket gelecek yıl konsolunun yeni bir versiyonunu piyasaya süreceğini duyurmuştu. Şimdi ise AYANEO Next konsol 4 Ocak’ta piyasada yerini alacak.

AYANEO Next, Ryzen 6000 serisi APU’larla birlikte ana rakibi Steam Deck‘e karşı oldukça rekabetçi olacak. Valve’ın oyun konsolu, Zen 2 ve RDNA 2 mimarilerine sahip 4 çekirdekli Van Gogh/Aerith APU’ya dayanıyor.

AYANEO SoC’inin kaç CPU çekirdeğine veya Hesaplama Birimine sahip olacağı ise belirsiz. AMD Rembrandt ayrıca 12 adede kadar İşlem Birimi sunarken, Aerith 8 ile sınırlı. Öte taraftan artan frekans hızlarıyla birlikte GPU performansı çok daha yüksek olacak.