Anasayfa Haber Xiaomi 12 Modelleri, Android 12 Tabanlı MIUI 13 ile Geliyor

Xiaomi 12 Modelleri, Android 12 Tabanlı MIUI 13 ile Geliyor

Xiaomi12

Xiaomi’nin yeni akıllı telefon serisinin bugün Çin’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefon serisi Xiaomi 12, Xiaomi 12X ve Pro olmak üzere üç akıllı telefon modelinden oluşuyor. Seri ile ilgili detaylı bilgiler geçmişte ortaya çıkmıştı. Bugün de akıllı telefon serisinin temel modeli Xiaomi 12’nin, en yeni MIUI sürümü MIUI 13 ile kutudan çıkacağı onaylandı. Böylelikle Xiaomi’nin özel yazılımının en son sürümü de yeni akıllı telefon serisi ile birlikte gün yüzüne çıkmış olacak.

MIUI 13, Xiaomi’nin Android’e ek olarak kendi dış görünümüne yönelik büyük güncellemesi olarak nitelendirilebilir. Güncellemenin ağırlıklı olarak akıcılığa odaklanması bekleniyor. Edinilen bilgiler, MIUI 13 sürümünün, sistem akıcılığında %15 ila %52 arasında bir artış sağlayacağını öngörüyor. Xiaomi ayrıca, MIUI 13 ile kare hızı düşme oranını %90 azaltmayı hedefliyor ve daha hızlı okuma ve yazma hızları sunan Focus Computing 2.0, sıvı depolama ve atomik bellek özelliklerini kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Xiaomi 12 MIUI 13

Xiaomi 12 ise 8GB veya 12GB RAM seçeneklerine sahip olacak. Akıllı telefon ayrıca, 128GB veya 256GB dahili depolama seçeneklerini de kullanıcılara sunuyor. Akıllı telefonda, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC yer alacak. Telefon, 13 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 3x optik zoom ile OIS özelliğine sahip bir telefoto lensin yanı sıra, yine OIS destekli 50 megapiksel birincil sensörden oluşan üçlü kamera kurulumunu barındırıyor.

Son olarak akıllı telefonun, 67W’a kadar kablolu hızlı şarj ve 30W kablosuz hızlı şarj desteğine sahip olacağını belirtelim.