Anasayfa Haber EA, Bir Harry Potter MMO Oyununu İptal Etmiş

EA, Bir Harry Potter MMO Oyununu İptal Etmiş

Harry Potter MMO

Harry Potter hayranları, büyük bir sabırsızlıkla Harry Potter evreninde geçen Hogwarts Legacy oyununun çıkmasını bekliyor. Buna ek olarak Electronics Arts’ın da geçtiğimiz dönemde bir Harry Potter MMO oyunu projesine başladığı, ancak şirket içerisindeki birtakım değişiklikler ve Harry Potter markasına olan inancın eksikliği nedeniyle projenin iptal edildiği ortaya çıktı.

GameSpot’un haberine göre bu bilgi, 2000 ila 2003 yılları arasında Electronic Arts’ta Ürün Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Kim Salzer tarafından paylaşıldı. The Real Brandolorian’ın yakın zamanda Kim Salzer ile yaptığı bir röportajda, Salzer’den iptal edilen projeler hakkında yorum yapması istendi ve Salzer, Harry Potter MMO oyunundan bahsetti.

Görünüşe göre bu iptal edilen Harry Potter MMO oyunu, oyunculara oyun içi başarılarıyla birlikte fiziksel ödüllerin de gönderileceği bir “çevrim dışı ve çevrim içi” model kullanacaktı. Salzer, oyunun geliştirme sürecinin beta aşamasına geçtiğini, ancak EA’ın oyunun fişini çektiğini ifade etti. Bu iptal kararıyla ilgili olarak Salzer, “EA, o sırada bazı değişikliklerden geçiyordu ve bu fikri mülkiyetin bir veya iki yıldan daha uzun bir raf ömrüne sahip olacağını bilmiyorlardı ya da yeterince inanmıyorlardı.” dedi.

Electronic Arts, Harry Potter oyun lisansının eski hak sahibiydi ve lisans Warner Bros’a geçmeden önce birçok Harry Potter oyunu yaptı. Bir sonraki büyük Harry Potter oyunu olan ve filmlerdeki olaylardan önceki bir zaman diliminde geçen açık dünya oyunu Hogwarts Legacy’nin 2022 yılı içerisinde çıkarılması planlanıyor.