Anasayfa Haber Yeni Intel Sürücüsü, Performans İyileştirmesiyle Geldi

Yeni Intel Sürücüsü, Performans İyileştirmesiyle Geldi

Windows 11 hibrit

Yakın zamanda yayınlanan 30.0.101.1191 sürümlü Intel DCH grafik sürücüsü, Windows 11 ve Windows 10 cihazlardaki önemli bazı sorunlara çözüm getiriyor. Bu sürücü Intel’in 6. nesil veya daha yeni işlemcisine sahip sistemlere yüklenebilirken, Desktop Window Manager (Masaüstü Pencere Yöneticisi) ile ilgili sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Bilmeyenler için Desktop Window Manager, görev çubuğu simgeleri, uygulama pencereleri, animasyonlar, yüksek çözünürlüklü monitörler ve diğer görsel efektler için kullanılan işletim sisteminde yerleşik bir pencere yöneticisi. Bu özellik Windows’un bir parçası ve Görev Yöneticisi sonuçlarınızda “DWM.exe” veya “Masaüstü Pencere Yöneticisi” olarak görünüyor. İşletim sisteminin grafik kullanıcı arabirimi için hayati önem taşıyor ve Windows 10/11’in son sürümlerinde DWM’nin rolü daha da arttığından devre dışı bırakılamıyor.

Bu Windows aracı genelde arka planda sorunsuz bir şekilde çalışırken cihazın işlem gücünü pek fazla tüketiyor diyemeyiz. Ancak Intel sürücü paketindeki veya işletim sistemindeki bir hata yüksek kaynak kullanımına neden olabiliyor. Bu durumda daha fazla RAM ve CPU tüketilirken, Windows 10/11 sürümlerinde kararlılık sorunları yaşanabiliyor.

Microsoft cephesinde Windows 11’in performans sorunları için çalışmalar sürerken, Intel yeni yamayla birlikte Desktop Window Manager’daki (DWM) kritik kararlılık sorunlarını tamamen gidermiş durumda. Bunun yanında sürücüyle birlikte bazı oyunlardaki hatalar da giderilmişti.

Çözülen Sorunlar

  • Intel Iris Xe grafikli 11. Nesil Intel Core işlemciler: Halo Combat Evolved Anniversary klasik grafik modunda iyileştirmeler yapıldı.
  • Intel Iris Xe grafikli 11. Nesil Intel Core işlemciler: Battlefield 2042 (DX12) ve FIFA 21’de (DX12) görülen kilitlenme veya takılma sorunları.
  • Shadow of the Tomb Raider’da (DX11) görülen küçük grafik anormallikleri.
  • Intel Iris Xe harici grafikler: Rise of the Tomb Raider (DX12) çalıştırılırken görülen hata mesajı.
  • 6. nesil Intel Core ve 10. nesil Intel Core işlemciler: Masaüstü Pencere Yöneticisi (DWM) için kararlılık iyileştirmeleri.