Anasayfa Haber ASUS Bazı Z690 Maximus Hero Modellerini Geri Çağırdı, Türkiye Etkilenmiyor

ASUS Bazı Z690 Maximus Hero Modellerini Geri Çağırdı, Türkiye Etkilenmiyor

Son dönemde ASUS ROG Maximus Z690 Hero anakartlardaki arızalar ve yanan bileşenlerle ilgili raporlar ortaya çıkmaya başlamıştı. Normalde gündeme gelen az sayıdaki olay şirketleri alarma geçirmez, ancak gelen şikayetlerin sayısı artmaya başladı. Konu hakkında soruşturma başlatan ASUS ise ürünlerini geri çağırmak ve değiştirmek için bir program başlatmak üzere hazırlıklara başladı.

En baştan belirtelim, ASUS Türkiye’den konuyla ilgili bir açıklama geldi ve bu hatanın belirli üretim serisine dahil olan anakartlar için geçerli olduğu bildirildi. Uzun lafın kısası, Türkiye’ye ithal edilen ürünler bu durumdan etkilenmiyor.

Kullanıcılar, deneyimlerini aktarmak için sosyal medyaya, forumlara ve ASUS ROG forumlarına başvurdu. maximumrog57 isimli bir kullanıcı ise yeni bir konu açarak görsellerle detaya indi. Bu kullanıcı anakartının bir RAM sorununa işaret eden “53 BIOS kod” hatasını verdiğini vurguladı.

Yapılan incelemelerde bellek alt sisteminin arızasına neden olan, bitişik olarak yanmış bileşenler ortaya çıktı. Diğer bazı kullanıcılar ise sesli patlamalar, sistem kapanmaları ve yanık elektronik kokusu gibi benzer deneyimler yaşadığını bildirdi.

Hardcore Overclocking konuyla ilgili biraz araştırma yaptı ve Z690 Hero’daki belirli bir kapasitörün yanlış montaj yapıldığını söyledi. ASUS sonrasında bunu onayladı ve müşterilerine değişim teklif edecek.

ASUS Türkiye resmi açıklaması

ROG Maximus Z690 Hero anakartta bulunan mevcut sorunun, yalnızca belirli üretim serisindeki anakartlarda geçerli olduğu tespit edilmiştir. Türkiye’ye ithal edilen ve an itibarıyla ithalat sürecinde olan ROG Maximus Z690 Hero ürünleri arasında bu sorundan etkilenen bir ürün bulunmamaktadır.

Sorundan etkilenen anakartları tespit etmek için araç yayınlandı

ASUS, sorundan etkilenen ROG Maximus Z690 Hero modelleri için bir araç yayınladı. Kullanıcılar, anakartlarının seri numarasını girerek, problemli anakartlardan birine sahip olup olmadığını anlayabiliyor. Araca ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.