Anasayfa Haber Beklenen Yeni AMD Teknolojisi: Radeon Super Resolution

Beklenen Yeni AMD Teknolojisi: Radeon Super Resolution

AMD FidelityFX Super Resolution

AMD’nin FidelityFX Super Resolution teknolojisi birçok oyunda ve hatta farklı alanlarda kullanılmaya başladı. NVIDIA ise DLSS’den tamamen farklı olan ve cevap niteliğindeki Image Scaling özelliğini duyurmuştu. AMD, yeni raporlara bakılırsa daha fazla PC oyuncusuna hitap edecek, kullanıcıların kare hızlarını artırmasına yardımcı olacak yeni bir ölçeklendirme çözümü geliştirdi: Radeon Super Resolution (RSR).

Yeni Radeon Super Resolution, özünde AMD’nin FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) teknolojisine dayanıyor, ancak tam ekran çalışan tüm oyunlarda uygulanabilmesi için bazı değişimler aldı. Ayrıca Ocak ayında resmi bir tanıtım bekliyoruz.

Daha yeni oyun geliştiricilerinin FSR’yi uygulama olasılığı daha yüksek. RSR ise daha az sıklıkta güncellenen oyunlar için veya asla FSR teknolojisine sahip olamayacak oyunlarda kullanılabilir.

Sızıntının kaynağı VideoCardz, yeni AMD Radeon Süper Çözünürlük ile ilgili bazı bilgiler verdi ve hatta bir logo bile paylaştı. Sızıntılar güvenilir görünüyor lakin yine de AMD’nin resmi bir duyurusunu beklemekte fayda var. Sunum muhtemelen Ocak ayında yapılacak ve hatta CES 2022 etkinliğinin bir parçası da olabilir. Ayrıca şirketin Radeon RX 6500 XT ve RX 6400 gibi uygun fiyatlı ekran kartları tanıtacağını düşünürsek, bu yazılım teknolojisi için iyi bir zamanlama olacak.

AMD FSR’nin resmi olarak AMD Polaris, Vega, RDNA 1 veya RDNA 2 mimarili kartların yanı sıra NVIDIA Pascal ve daha yeni GPU’lar tarafından desteklendiğini bir kez daha hatırlatalım. AMD RSR’nin yalnızca RDNA 1 veya daha yeni GPU’ları desteklediği söyleniyor. Ancak bunlar şu an için yalnızca bir söylentiden ibaret ve resmi duyuruyu beklememizde fayda var.