Anasayfa Haber Samsung NAND Tesisi, Kısıtlamalar Sonrası Acil Duruma Geçti

Samsung NAND Tesisi, Kısıtlamalar Sonrası Acil Duruma Geçti

Samsung Electronics, NAND çiplerinin %40’ından fazlasını Çin’in Xian bölgesinde üretiyor ve buradaki fabrikalar toplam küresel NAND üretiminin %15’ini oluşturuyor. Maalesef Samsung’dan kötü bir haber var ve Xian bir Covid-19 salgınının ardından sıkı bir şekilde kilitlendi.

Kilitlemenin NAND tedariklerini ve fiyatlandırmasını etkileyip etkilemeyeceği konusunda çelişkili raporlar ortaya çıktı. Ayrıca Samsung’un Xian’daki komşuları arasında Powertech Technology (PTI) ve Micron Technology gibi önemli yarı iletken şirketleri yer alıyor.

Samsung 176 Katmanlı V-NAND

Business Korea, Samsung’un Xian tesisinin Acil Durum Moduna girmesiyle ilgili raporunda durumun kötü olduğundan bahsediyor. Bölgede onaylanmış Covid-19 vakalarının arttığı vurgulanmış. Hatta iddiaya göre karantinadaki bölgede “her haneden yalnızca bir kişi ihtiyaçları karşılamak için iki günde bir” dışarı çıkabiliyor. Bununla birlikte şirket, çalışanlarının evden çalışması gerektiğini belirtmiş.

TrendForce analistleri ise kısıtlamaların NAND tedarik süreci veya fiyatlandırması üzerinde büyük bir etkisi olmayacağından oldukça emin görünüyor. Dahası, Samsung’un Ocak ayının ortasına kadar müşterileri memnun etmeye yetecek stokları olduğu ve önemli NAND envanterleri bulunduğu söyleniyor.

Umuyoruz ki Samsung ve Micron gibi önemli bellek üreticileri bu kısıtlamalardan büyük ölçekte etkilenmez ve fiyatlar olumsuz etkilenmez. TrendForce, NAND fiyatlarının 2022 yılının başlarında düşmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu da son tüketicilerin satın aldığı SSD’ler için olumlu bir haberdi.