Anasayfa Haber SK hynix, Intel NAND ve SSD Bölümünü Satın Aldı

SK hynix, Intel NAND ve SSD Bölümünü Satın Aldı

SK hynix, resmen Intel’in SSD bölümünü ve Çin’deki Dalian NAND üretim tesislerinin satın aldığını ve ilk aşamanın tamamlandığı duyurdu. Bellek üreticisine bağlı olacak yeni birim “Solidigma” adını taşıyacak. Her iki şirketin sahip olduğu tecrübelerle birlikte SK hynix, küresel ölçekte lider bir şirket olmayı hedefliyor.

Bellek devi bu anlaşma karşılığında 7 milyar dolarlık ödeme yapacak. İşlemin ikinci aşamasında ise NAND flash üretimi ve tasarımıyla ilgili fikri mülkiyetler (IP), NAND alanındaki Ar-Ge çalışanları, Dalian tesis işgücü ve NAND işiyle ilgili kalan varlıklar Intel’den teslim alınacak. İkinci aşamayla birlikte 2 milyar dolar tutarında bir ödeme daha yapılacak ve Mart 2025’te tüm işlem sona erecek.

Yeni satın alınan SSD bölümünü yönetecek olan ve yeni kurulan ABD yan kuruluşu “Solidigm” (www.solidigmtechnology.com) olarak bilinecek. Solidigm’in merkezi San Jose, California’da olacak ve daha önce Intel tarafından yeni satın alınan SSD biriminin ürün geliştirme, üretim ve satışını yönetecek.

SK hynix mobil NAND flash alanında üstünlük sağlarken, Solidigm kurumsal SSD (eSSD’ler) pazarında güçlü bir isim olarak görünüyor. SK hynix’in başkan yardımcısı ve eş-CEO’su Park Jung-ho anlaşmayla ilgili bazı açıklamalar yaptı:

Ailemize katılan Solidigm ekip üyelerine yürekten hoş geldiniz. Bu satın alma, SK hynix’in NAND flash işletmesinin küresel üst katman seviyesine girmesi için paradigma değiştiren bir an sunacak. Bu satın alma ile SK hynix, küresel 1. kademe teknoloji şirketi olma yolunda bir adım daha ileri gidecek.

SK hynix, Solidigm ve Intel, anlaşmanın başarılı bir şekilde sonlandırılması için birbirleriyle işbirliği yapacak. İlerleyen tarihlerde Solidigm adını ne kadar duyacağız? Bekleyip görelim.