Anasayfa Haber HDMI 2.1a Standardı Yakında Geliyor

HDMI 2.1a Standardı Yakında Geliyor

HDMI Kablo

Geçtiğimiz hafta HDMI 2.1a teknolojisinden ve HDR senkronizasyonu sağlayan SBTM özelliğinden bahsetmiştik. Görünüşe bakılırsa HDMI 2.1a CES 2022 fuarıyla birlikte piyasaya sürülecek ve yayılmaya başlayacak. Ayrıca STBM desteğine dair ibareler bulunan ürünlerin piyasaya çıkacağını ekleyelim.

HDMI Licensing Administrator, CES 2022 öncesi 21 Aralık’ta HDMI 2.1a standardını duyurmuştu. HDMI LA ayrıca SBTM’nin ekranın önceden kullandığı bazı HDR sinyallerini karşı cihazlara aktaracağını söylüyor. Bilgisayarlar ve oyunlar için özel olarak tasarlandı ve cihazların HDR, SDR ve dinamik HDR grafiklerini birleştirerek geliştiricilerin istediği görüntüyü elde etmesine imkan tanıyacak.

Verge, HDMI LA katılım yapmayacak olsa bile HDMI 2.1a’nın CES 2022’de ortaya çıkacağını bildirdi. HDMI 2.1 ile ilişkili diğer tüm özellikler gibi, bir cihazın HDMI 2.1a etiketini taşıması için SBTM gerekli olmayacak.

Öte yandan HDMI 2.0 standardının ortadan kalkmasıyla bazı karmaşık durumlar ortaya çıkmıştı. HDMI standardı ve konuyla ilgili detaylara bu makalemizden göz atabilirsiniz.