Anasayfa Haber Dünyanın İlk 4K 240 Hz Monitörü: Samsung Odyssey Neo G8 Tanıtıldı

Dünyanın İlk 4K 240 Hz Monitörü: Samsung Odyssey Neo G8 Tanıtıldı

Samsung Odyssey Neo G8

Samsung, Odyssey Neo kavisli oyun monitörünün daha küçük bir versiyonunu duyurdu. 32 inç ekranlı ve dünyanın ilk 4K 240Hz panelli Samsung Odyssey Neo G8 modeli 1000R kavise ve Quantum Mini LED arka aydınlatmaya sahip.

Samsung Odyssey Neo G8 Özellikleri

Mini LED arka aydınlatma sistemi, geleneksel LED ünitelerinin 1/40’i büyüklüğündeki üniteleri kullanıyor. Samsung’un Quantum Matrix ve Quantum HDR 2000 teknolojileri ile ekran, 4096 kademeli arka ışık ayarıyla HDR içeriğinde 2000 nit’e kadar en yüksek parlaklığı elde edebiliyor.

Samsung, monitöründe 1ms tepki süresi sunulduğunu, ayrıca AMD FreeSync Premium Pro ve NVIDIA G-Sync senkronizasyon teknolojisi ile uyumlu olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle GPU’nuzun 4K çözünürlüğü yüksek kare hızlarında çalışacak kadar güçlü olduğunu varsayarsak, oyunlarınızın takılma ve yırtılma olmadan çalışması gerekiyor.

Monitör ayrıca çift HDMI 2.1 bağlantı noktasını ve tek bir DisplayPort 1.4 bağlantısını destekliyor. Otomatik Kaynak Anahtarı+ özelliği, bağlı bir cihaz açıldığında giriş kaynaklarını otomatik olarak değiştiriyor. CoreSync özelliği ise ekranın içeriğine uyacak şekilde monitörün arkasındaki RGB aydınlatmasını ayarlıyor.

Monitör, 2022’nin ilk yarısında piyasaya sürülecek. Daha fazla bilginin ise 5-7 Ocak tarihleri arasındaki CES 2022 etkinliğinde paylaşılmasını bekliyoruz.