Anasayfa Haber Elon Musk: “5 – 10 Yıl İçince Mars’a İnsan İndirebiliriz”

Elon Musk: “5 – 10 Yıl İçince Mars’a İnsan İndirebiliriz”

Elon Musk, podcast yayıncısı Lex Fridman ile yakın zamanda bir röportaj yaptı. Şu an dünyanın en zengin insanı olan Musk, SpaceX’in Mars’a insan indirebilmesi için en fazla on yıl gerektiğini söyledi. Elbette bu süreçte en önemli faktör para ve şu anda Ay’a ulaşmak bile oldukça pahalı.

Fridman, röportajdan yaklaşık yarım saat sonra SpaceX‘in Kızıl Gezegen’e ne zaman bir insan göndereceğini sordu. Bunu yaklaşık 20 saniye düşünen Musk, en iyi durumda yaklaşık beş yıl, en kötü senaryoda ise on yıla yakın sürebileceğini söyledi.

İnsanları Mars’a götürme konusundaki bir diğer belirleyici faktör de gönderilecek uzay aracının mühendisliği. SpaceX CEO’su, “Starship şimdiye kadar yapılmış en karmaşık ve gelişmiş roket” diyor. Musk ayrıca Starship’in amacının yörüngeye ve nihayetinde Mars yüzeyine tanışacak yükte ton başına maliyeti en aza indirmek olduğunu ekliyor.

İşin finansal kısmına gelirsek, girişimci şu anda paranın sınırlayıcı bir faktör olduğundan bahsetti: “Bir trilyon dolar için Mars’a uçamazsın. Hiçbir para size Mars’a bilet alamaz.”

Musk, bu yılın başlarında Twitter’da SpaceX’in 2030’dan çok önce Starships’i Mars’a indirmeyi hedeflediğini söylemişti. Ayrıca gerçekten zor olan şeyin orada bir üs inşa etmek olacağını belirten CEO, 2050 yılına kadar Kızıl Gezegen’de bir milyon insanın olacağını umuyor.