Anasayfa Haber Intel ARC Battlemage ‘DG3’ Kartlarla İlgili İlk Detaylar Sızdı

Intel ARC Battlemage ‘DG3’ Kartlarla İlgili İlk Detaylar Sızdı

Intel ARC Alchemist serisi ekran kartları 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasada yerini almaya başlayacak. Aynı zamanda mavililerin planları 2025 yılına kadar dayanıyor ve AMD’ye benzer bir yol izlemelerini bekliyoruz.

Teknoloji devinin Alchemist kartlarını AMD RDNA 1 ailesine, bir sonraki Battlemage serisini ise RDNA 2’ye benzetebiliriz. Moore’s Law is Dead tarafından yayınlanan en son videoda, Intel’in DG3 veya Battlemage kod adlı GPU serisinin detayları hakkında yeni sızıntılar paylaşıldı.

Şu anda Intel, AMD Radeon RX 6000 ve NVIDIA GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarıyka rekabet etmek üzere DG2 ARC Alchemist ailesini duyurmaya hazırlanıyor. Görünüşe bakılırsa ilk olarak orta seviye ve üst düzey grafik kartları tanıtılacak. Duyumlarımıza göre yaklaşan serinin en güçlü modeli GeForce RTX 3070 Ti ve AMD Radeon RX 6800/6700 XT ile eşdeğer olacak veya biraz daha iyi performans sunacak.

Bununla birlikte Intel’in DG2 ARC Alchemist ile birlikte ilk gerçek oyun sürücülerini sunacağı belirtiliyor. NVIDIA ve AMD, mevcut oyun sürücülerini optimize etmek amacıyla yıllardır mesai harcıyor. Intel ise 2022 yılında bir başlangıç yapsa da, görünüşe göre 2023 ARC markalaması için daha başka bir yıl olacak.

Intel, MLID kaynaklarından gelen bilgilere bakılırsa yeni nesil DG3 grafikleri için Tiled-GPU (çok kalıplı-yongalı tasarım) tasarımı üzerinde araştırmalar yapıyor. AMD’nin RDNA 3 serisi ile çok yongalı bir yaklaşım benimsemesi bekleniyor ve Intel bu yolu seçen ikinci GPU üreticisi olabilir. Aynı zamanda Meteor Lake CPU’ların ayrı CPU/GPU/SOC IP’lerine sahip olacağını düşünürsek, bu entegre grafikler için de iyi bir tercih olabilir.

Rekabete gelince, Intel’in AMD’yi rakip olarak görmediği ve ARC Battlemange GPU’larıyla NVIDIA Ada Lovelace ekran kartlarını hedeflediği söyleniyor. Yeşil takım sızıntılara göre yenil nesil kartlarını 2022 yılının sonuna kadar piyasaya sürmüş olacak. Intel ise rakiplerinin hamlelerini bekleyerek 2023 yılındaki DG3 Battlemage duyurusuyla rekabete girişecek. Bu noktada mavi takımın yapacağı fiyatlandırmalar oldukça önemli.