Anasayfa Haber LG, OLED EX Teknolojisiyle %30 Parlaklık Artışı Hedefliyor

LG, OLED EX Teknolojisiyle %30 Parlaklık Artışı Hedefliyor

OLED televizyonların LCD-LED panellere göre birçok avantajı olsa da rekabet edemedikleri alanlardan biri de parlaklık. Ancak LG Display, yeni nesil OLED EX teknolojisiyle bu sorunu çözdüğünü ve geleneksel OLED ekranlara kıyasla parlaklığı yüzde 30’a kadar artırdığını söylüyor.

“Evolution” ve “eXperience” kelimelerinin kısaltması olan OLED EX, her pikselin ayrı bir arka ışık gerektirmeden bağımsız olarak ışık yaydığı, gerçek siyahlar ve daha hızlı yenileme hızları sunan bir panel olacak. OLED’lerle ilgili en büyük sorun, şu anda 500-600 nit civarında zirve parlaklıklar elde edilmesi. Bu da OLED olmayan birçok üst düzey televizyonun ulaşabileceği parlaklık seviyelerinden daha düşük. LG Display ise organik ışık yayan elementlerde bulunan hidrojen elementlerini dönüştürerek bu sorunu çözmüş görünüyor.

LG Display, OLED EX’in gelişmiş renk doğruluğu da getirdiğini ekliyor. 8K bir ekranda 33 milyon OLED diyotun kullanımını tahmin etmek için kişiselleştirilmiş algoritmalar kullanılıyor. Böylece oynatılan video içeriğinin ayrıntılarını ve renklerini daha doğru bir şekilde sunmak için ekranın enerji girişi hassas bir şekilde kontrol ediliyor.

Öte yandan 65 inç OLED ekranlarda çerçeve kalınlığının bu teknolojiyle birlikte orijinal 6 mm’den 4 mm’ye indirilebileceği vurgulanmış. LG Display son iki yılda 10 milyondan fazla OLED TV sattığını, küresel TV pazarının bu yıl yüzde 12 gerileme olmasına rağmen OLED satışlarında hala %70’lik bir büyüme gördüğünü söyledi. OLED EX teknolojisi 2022 yılının ikinci yarısından itibaren tüm OLED TV panellerine entegre edilecek.