Anasayfa Haber Apple, 3 Trilyon Dolar Piyasa Değerine Ulaştı

Apple, 3 Trilyon Dolar Piyasa Değerine Ulaştı

Apple

Apple’ın piyasa değeri, Pazartesi günü 3 trilyon dolar sınırını geçti. Apple, bundan yaklaşık üç yıl önce 1 trilyon dolar, bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce ise 2 trilyon dolar piyasa değerini geride bırakmıştı.

Apple’ın bu büyük başarısı, büyük ölçüde akıllı telefon endüstrisinde devrim yaratan ve şirket için ana gelir kaynağı olmaya devam eden iPhone serisinden kaynaklanıyor. Ancak Apple, 2021’in dördüncü çeyreğindeki kazançlarında tüm zamanların en yüksek seviyelerini bildiren servisleri ve Mac departmanı gibi diğer işlerinde de güçlü bir ivme yakalamaya devam ediyor.

The Verge’ün haberine göre, Apple’ın piyasa değeri 3 trilyon dolarlık dönüm noktasına ulaştıktan kısa bir süre sonra, tekrar 3 trilyon doların altına geriledi. Apple’ın, 3 trilyon dolar değerlemeye sahip ilk halka açık şirket olarak resmen belirlenebilmesi için borsa kapandığında şirketin piyasa değerinin 3 trilyon doların üzerinde olması gerekiyor. Ancak Pazartesi günü borsa kapandığında, şirketin piyasa değeri 3 trilyon doların altındaydı.

Bununla birlikte Apple, trilyon dolarlık şirketler listesindeki tek isim değil. Amazon, Google’ın ana şirketi Alphabet, Microsoft ve Tesla’nın da piyasa değerleri 1 trilyon doların üzerinde. Haziran ayında Facebook’un ana şirketi Meta’nın piyasa değeri de 1 trilyon dolar barajını aşmıştı, ancak şu anda şirketin piyasa değeri 1 trilyon doların altında.

Son yıllarda Apple, dünyanın en değerli halka açık şirketi unvanı için başka şirketlerle yarışıyor. Teknoloji devi, Temmuz 2020’de Saudi Aramco’yu geçerek birinci oldu, ancak geçtiğimiz Ekim ayında birincilik tahtını bir süreliğine Microsoft’a devretti.