Anasayfa Haber Elon Musk, Bitcoin Mucidinin Gerçek Kimliğini Bildiğini İddia Etti

Elon Musk, Bitcoin Mucidinin Gerçek Kimliğini Bildiğini İddia Etti

Bitcoin

Ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman’ın podcast’ine konuk oldu. Bu sohbette SpaceX’in yaptığı roket fırlatmalarından, Mars’ı kolonileştirmeye kadar pek çok konu konuşulurken, sohbetin bir bölümünde de Bitcoin konuşuldu.

Fridman, Elon Musk’a Bitcoin’in mucidi olarak bilinen Satoshi Nakamoto’nun aslında kim olduğuna dair teorisini sordu. Futurism’in konuyla ilgili olarak paylaştığı habere göre, Musk’ın bu soruya cevabı şu şekilde oldu:

“Pekala, Bitcoin lansmanından önce fikirlerin evrimine bakabilir ve bu fikirler hakkında kimin yazdığını görebilirsiniz. Görünüşe göre, bu fikirlerin evriminden herkesten çok Nick Szabo sorumlu.”

Nick Szabo’nun kim olduğunu bilmeyenler için açıklayalım: Kendisi, akıllı sözleşmelerin ve “bit altın” adı verilen erken bir kripto para birimi formunun geliştirilmesine yardımcı olan bir bilgisayar bilimcisi ve kriptograftır. Szabo’nun akıllı sözleşme teknolojisi, Ethereum blok zincirinin temel bir parçası olarak da kullanıldı. Bu nedenle, birçok kişi onun Bitcoin’in mucidi olduğunu düşünüyor. Ancak Szabo, daha önce bu iddiayı pek çok kez yalanladı.

Bununla birlikte Elon Musk, podcast sohbetinde kendisinin aslında Satoshi Nakamoto olduğu iddialarını reddetti. Ancak Satoshi Nakamoto olsaydı, bunu kesinlikle insanlara söyleyeceğini de ifade etti.

Ayrıca Elon Musk bu sohbet sırasında, SpaceX’in 5-10 yıl içinde Mars’a insan gönderebileceğini de dile getirmişti.