Anasayfa Etkinlik CES Sony, Elektrikli Otomobil Sektörüne Göz Kırptı

Sony, Elektrikli Otomobil Sektörüne Göz Kırptı

Sony Elektrikli Otomobil

Sony, yeni nesil mobilitede daha büyük bir rol oynamak için eğlence ve sensörlerdeki gücünü kullanmak istediği elektrikli araç pazarına girişi incelemek için bu baharda bir şirket kurma planları içerisinde. Peki Sony, elektrikli otomobil pazarına nasıl bir adım atacak?

Reuters’ın haberine göre, Sony Başkanı Kenichiro Yoshida, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki CES teknoloji ticaret fuarı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, yeni şirketleri Sony Mobility Inc’ten bahsetti. Yoshida, “Görüntüleme ve algılama, bulut, 5G ve eğlence teknolojilerimiz ile içerik uzmanlığımızla, Sony’nin mobiliteyi yeniden tanımlamak için yaratıcı bir eğlence şirketi olarak iyi bir konuma sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.

Sony’nin otonom sürüş için kritik olan sensörler gibi alanlarda iyi bir teknoloji cephaneliğine sahip olduğu ifade ediliyor. Şirket hisselerinin elektrikli araç planlarının açıklanmasının ardından Tokyo’da yüzde 4,2 arttığı ve sabit bir Nikkei endeksini geride bıraktığı da bilgiler arasında.

Yoshida, Aralık 2020’den itibaren Avrupa’da halka açık yollarda test edilmeye başlanan ve daha önce duyurulan VISION-S 01 coupe ile aynı elektrikli araç platformunu kullanan VISION-S 02 prototip spor arazi aracını (SUV) tanıttı. Sony başkanı, şirketin mobiliteyi yolcuların bireysel eğlence seçeneklerini seçebilecekleri ve 5G internet bağlantısını kullanabilecekleri bir “eğlence alanı” olarak gördüğünü söyledi.