Anasayfa Haber ASUS, RTX 3050 Ekran Kartlarını Piyasaya Sundu

ASUS, RTX 3050 Ekran Kartlarını Piyasaya Sundu

NVIDIA’nın yeni duyurmuş olduğu RTX 3050 ekran kartının özelliklerine daha önce bakmıştık. MSI’ın ardından ASUS da özel olarak tasarladığı RTX 3050 ekran kartlarını kullanıcıların beğenisine sundu.

ROG Strix GeForce RTX 3050 8 GB

NVIDIA Ampere mimarisi üzerine inşa edilen ROG Strix GeForce RTX 3050 8 GB, güçlü oyun performansı, düşük sıcaklıklar ve gürültüsüz bir ortam için ailenin en tepesinde yer alıyor.

ROG Strix, ASUS’un RTX 3050 serisi için 2,7 yuvalı ve üç fanlı tasarımıyla birlikte serinin amiral gemisi olacak. Üreticinin 130W’lık düşük bütçeli bir GPU için bu kadar üst düzey bir soğutucu kullanması şaşırtıcı.

ROG modeli, siyah üzerine gümüş bir temaya sahip diğer ROG varyantlarıyla aynı estetiğe sahip ve yanda uzun bir RGB şeridiyle birlikte sol üstte üstte bir “GeForce RTX” logosu bulunuyor.

ROG Strix GeForce RTX 3050, çift HDMI 2.1 bağlantı noktası ve üç DisplayPort 1.4a bağlantı noktası ile donatılmış hem normal hem de fabrikada hız aşırtmalı sürümlerde gelecek. Saat hızları ise ASUS tarafından paylaşılmadı.

Phoenix GeForce RTX 3050 8 GB

ROG Strix’in tam tersine çok daha kompakt bir tasarıma sahip ve tek fanlı soğutucu bulunan RTX 3050 Phoenix var. Uzunluk PCIe yuvasının uzunluğuyla neredeyse aynı. Yani tıpkı MSI AERO ITX gibi küçük form faktörlü kasalara uygun bir modele bakıyoruz.

Phoenix mat siyah renge bürünmüş ve LED aydınlatması bulunmuyor. 8 pinli bir güç konektörüne sahip olan kartın fabrikadan hız aşırtmalı olarak çıkan ek bir modeli olmayacak.

Dual GeForce RTX 3050 8 GB

Adından da anlaşılacağı gibi RTX 3050 Dual, tek fanlı Phoenix üzerinde ekstra soğutma gücü sağlamak için çift fanlı ve çift yuvalı bir tasarımı benimsiyor.

Mat siyah kaplamaya sahip tasarım Phoenix’e çok benzer. Ancak Dual’de kartın üst kısmına yakın yerde tek bir RGB ışık şeridi mevcut ve GPU’nun hem ön hem yanlarından görülebiliyor.