Anasayfa Haber E3 2022, Salgın Nedeniyle Online Gerçekleşecek

E3 2022, Salgın Nedeniyle Online Gerçekleşecek

E3 2022

2020 ve 2021 yıllarında COVID-19 salgını nedeniyle, her yıl Haziran ayında gerçekleşen E3 oyun konferansı yalnızca online olarak gerçekleştirilmişti. Konferansın bu yıl fiziksel olarak gerçekleştirilebileceğine dair beklentiler vardı, ancak Omicron varyantı nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde vaka sayılarının çok yüksek seviyelere ulaşması nedeniyle E3’nin düzenlenmesinden sorumlu olan ESA yönetimi, bu yıl da E3’ü yalnızca online olarak gerçekleştirmeye karar verdi.

GameSpot’un haberine göre, GamesBeat’e açıklama yapan ESA, E3 2022 ile ilgili bu kararın “virüs ve onun katılımcıların güvenliği üzerindeki potansiyel etkisi” nedeniyle verildiğini söyledi. Kuruluş daha sonra GameSpot’a da şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“COVID-19’un etrafındaki devam eden sağlık riskleri ve katılımcıların güvenliği üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle, E3, 2022’de yüz yüze yapılmayacak. E3’ün geleceği konusunda aşırı derecede heyecanlı kalmayı sürdürüyoruz ve yakında daha fazla ayrıntıyı açıklamayı dört gözle bekliyoruz.”

Geçen yılki E3, birkaç farklı yayıncının bağımsız basın toplantılarından, bir hafta boyunca yapılan çeşitli canlı yayınlardan ve çok az şey sunan bir web portalından oluşan oldukça dağınık bir etkinlikti. Salgın nedeniyle gerçekleşen iptallerden önce, EA ve Sony gibi büyük yayıncılar konferansa katılmayacaklarını duyurmuşlardı. Bu da E3’ün önümüzdeki yıllarda nasıl bir biçim alacağını belirsiz hale getirdi.