Anasayfa Haber Microsoft Edge, FreeSync Panellerde Daha Akıcı Kaydırma Deneyimi Sunabilir

Microsoft Edge, FreeSync Panellerde Daha Akıcı Kaydırma Deneyimi Sunabilir

Microsoft Edge Akıcı Kaydırma

Microsoft, Edge web tarayıcısına çok yakında yeni bir akıcı kaydırma özelliği ekleyebilir. En son Edge Canary derlemesinde, “Kaydırma sırasında ekran yenileme hızını artır” adlı yeni bir seçenek yer alıyor. Bu deneyimi sağlamak için Değişken Yenileme Hızı (VRR) teknolojisini kullanılacak olması da ilgi çekici.

Bu yeni özelliğin açıklaması şu şekilde:

“Windows’un kaydırma sırasında yenileme hızını geçici olarak artırmasını sağlar (makinede bir VRR paneli ve destekleyici bir sürücü olması koşuluyla). Bu, genel olarak daha yumuşak bir kaydırma deneyimi sunar”

AMD Freesync ve G-sync gibi Değişken Yenileme Hızı teknolojilerini destekleyen monitörler, yenileme hızlarını belirli bir aralıkta değiştirebiliyor. Bu yeni Edge özelliği de aşağı veya yukarı kaydırırken yenileme hızını artırmak ve daha fazla akıcılık sağlamak için bu teknolojiden yararlanacak.

Bu özellik, AMD’nin Radeon Chill’inin yaptığına benzer şekilde çalışabilir. Chill, eylem yoğun olduğunda ve kullanıcı girdileri daha yüksek olduğunda yenileme hızını artırıyor ancak çok az kullanıcı girdisi olduğunda veya hiç olmadığında Hz’i azaltıyor.