Anasayfa Haber Windows 11 Alt+Tab Arayüzü Yenileniyor

Windows 11 Alt+Tab Arayüzü Yenileniyor

Windows işletim sisteminde Alt+Tab işlevi çok sık kullanılıyor ve Microsoft şimdi uygulamalar arasında geçiş yaptığımız kısayol bölmesinin görünümü değiştirmeye hazırlanıyor. Bu özellik bildiğiniz gibi her zaman Windows 8 ve Windows 10 dahil olmak üzere tüm Windows sürümlerinin bir parçası oldu.

Şu anda Alt+Tab uygulamaları hem Windows 10 hem de Windows 11’de tam ekranı kapsıyor. Ancak görünüşe göre bu durum işletim sisteminin ilk büyük güncellemesi olan 22H2 Sun Valley 2 ile değişecek. Dev Channel kullanıcılarına sunulan Build 22526‘in geliştirmelerinden bahsetmiştik. Microsoft, bu yapıyla birlikte Alt+Tab sekmesinin yeni hali için testler yapmaya başladı.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, tam ekran önizlemeleri yerine artık ekranınızın ortasında bir dizi küçük uygulama resmi görünecek ve bazı kişiler bunu macOS yapısına benzer bulacaktır. Ek olarak, bu sekme Windows 11’in modern görünümü ve hissiyatına uygun şekilde gelişmeler alacak.

Microsoft yeni Alt + Tab kullanıcı arayüzünün hala devam eden bir çalışma olduğunu onayladı. Her şey dahili programa göre giderse, bu yeni tasarım yıl içinde ilk Windows 11 özellik güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulabilir.