Anasayfa Haber Meta, Ofise Dönüş Sürecini Erteledi

Meta, Ofise Dönüş Sürecini Erteledi

Meta Ofise Dönüş

Meta, çalışanlarının ABD’deki ofislerine dönüşünü 28 Mart tarihine kadar erteliyor. Şirket, CNBC’nin haberine göre, çalışanlarının 31 Ocak’a kadar ofise dönmesini istemişti ancak devam eden pandemi nedeniyle şirket dönüşü ertelemeye karar verdi. Şirket ayrıca personele, Omicron varyantına karşı bağışıklığı artıran hatırlatma dozunu da yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Meta İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Janelle Gale, yeni planlar hakkında şunları söylüyor: “Mevcut Covid-19 ortamı göz önüne alındığında, çalışanlarımızın çalıştıkları yer konusunda seçeneklere sahip olmaya devam etmesini sağlamaya odaklandık. Devam eden belirsizliğin, nerede çalışılacağı konusunda karar vermeyi zorlaştırdığını anlıyoruz, bu nedenle onlar için en iyi olanı seçmek için daha fazla zaman veriyoruz.”

Meta, 28 Mart’a dönüş için hedef belirlemiş olsa da işçiler biraz esnekliğe sahip olacak. Mart ayının ortasına kadar çalışanlar, 3 ila 5 ay daha evden çalışmaya devam etmelerini sağlayacak bir erteleme talep edebilecek. Bu, bağışıklık sistemi zayıf olanlara daha fazla güvenlik sağlayacak.